Logo dehavenloods.nl


Het Havenziekenhuis wordt omgevormd tot poliklinisch centrum

Rotterdam - Het Havenziekenhuis maakte in februari bekend dat het in de komende jaren wordt omgevormd tot een poliklinisch centrum. Het kleinschalige karakter van het ziekenhuis is voor patiënten een groot voordeel, maar voor de financiële huishouding een nadeel. De vaste kosten zijn relatief hoog en daarom is het nodig dat het ziekenhuis meer gaat samenwerken met andere ziekenhuizen en een poliklinisch centrum wordt.

Voor afspraken bij de poliklinieken kunnen patiënten nu en in de toekomst gewoon terecht bij het Havenziekenhuis. Ook operaties en opnames gaan voorlopig door. Het Erasmus MC, Maasstad Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland en het IJsselland Ziekenhuis hebben de handen ineen geslagen en toegezegd dat zij de operaties en opnames van patiënten en de werkgelegenheid van de medewerkers van het Havenziekenhuis veilig zullen stellen voor de toekomst. Ook de zorgverzekeraars werken mee aan het behoud van de poliklinische zorg voor het Rotterdamse stadshart en aansluitende vervolgzorg bij de andere ziekenhuizen, als dat nodig is.
De voorbereidingen voor de omvorming tot poliklinisch centrum beginnen in 2017 en de uitvoering loopt door in 2018. Zodra meer bekend is over wat dit voor patiënten betekent en wanneer er iets gaat veranderen, worden zij daarover geïnformeerd.

Meer weten over de toekomstplannen van het Havenziekenhuis? Kijk dan op www.havenziekenhuis.nl/toekomst-havenziekenhuis. Mailen kan naar communicatie@havenziekenhuis.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten