Afbeelding
Foto: World Alarm Clock - Grove Passage, London" by bobaliciouslondon is licensed under CC BY

Bijna duizend Rotterdammers zijn zondag bij het Klimaatalarm

Algemeen 30 keer gelezen

Rotterdam - Komende zondag 14 maart klinkt landelijk het Klimaatalarm. Dat is niet zoals het maandelijkse luchtalarm kort het geluid van een sirene, maar een demonstratie van mensen die meer aandacht voor klimaatverandering willen. In Rotterdam hebben meer dan 900 mensen zich aangemeld.

“Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen... We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan”, zo laat de organisatie (de Klimaatcrisis Coalitie) weten. “Daarom slaan we in heel Nederland, ook in Rotterdam, op 14 maart om 14:00 uur Klimaatalarm.”

Tijdens de manifestatie in Rotterdam staan demonstranten vanaf 14:00 op de Binnenrotte stil voor het klimaat. Er zijn landelijk ruim 20 duizend aanmeldingen, waarvan meer dan 900 in Rotterdam. Een deel hiervan doet mee in de stad en een ander deel zal het klimaatalarm vanuit huis volgen. 

Op de Binnenrotte zullen er stippen op de grond staan, zodat iedereen veilig afstand kan houden. Deelnemers worden verzocht een mondkapje te dragen. Alle deelnemers (ook thuis) worden verzocht lawaai te maken met toeters, bellen, alarmen, potten of pannen.

Thuis demonstreren

De organisatie roept alle inwoners van Rotterdam en omgeving op zich aan te melden. Ook vanuit huis, balkon of tuin kan je je stem laten horen. En via de landelijke live-uitzending Klimaatalarm Live kan je volgen hoe mensen verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan.

Aanmelden voor de fysieke  demonstratie kan niet meer, want het door de gemeente opgelegde maximum aantal deelnemers is bereikt. Maar ‘thuisdemonstranten’ kunnen zich ‘aanwezig’ zetten via bit.ly/Klimaatalarm2021.

Organisatie

Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een samenwerking van: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant