Baroeg Gaat Live. Foto: J.M. van Wijhe.
Baroeg Gaat Live. Foto: J.M. van Wijhe.

Van cocktails tot appeltaart, maak er een lekkere week van!

Algemeen 124 keer gelezen

Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn culturele instellingen tot en met 30 maart 2021 gesloten. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

Arab Film Festival
Arab Film Festival Rotterdam heeft weer een mooi filmprogramma samengesteld waar je online van kunt genieten. Verwacht films over populaire onderwerpen binnen de Arabische gemeenschappen in Europa. Van woensdag 19 maart t/m zondag 18 april kijk je naar de films op het nieuwe online platform CMENA via www.cmena.nl. Entree €3.


Cinema Culinair 
Takeaway
Geniet op zaterdag 20 maart lekker thuis op de bank van hetzelfde eten als de acteurs in de film Julie & Julia. Met de instructies in het afhaalpakket kun je tot op de seconde nauwkeurig de gerechten uit de film mee-eten. Verwacht een mix van klassieke New Yorkse en Parijse gerechten. Bestel jouw diner op www.cinemaculinair.nl. Prijs €39,95.


Rotterdam Bloeit Op
Rotterdam kleurt geel deze zomer! Drie Rotterdamse initiatieven met een hart voor een groene, sociale stad organiseren namelijk een zonnebloemenwedstrijd dit jaar. Meedoen? Geef je dan voor 31 maart op en dan zorgen zij ervoor dat er begin april drie zonnebloemzaden voor je klaarliggen. Aanmelden kan via www.groenemorgen.org.


Rotterdamse Oogstmarkt
Iedere zaterdag kun je terecht bij Rotterdamse Oogst voor een gezellige weekmarkt op het Noordplein. Jammer genoeg zonder de meeste non-food partijen, optredens en zitplekken. Maar wél met een prachtige verzameling aan heerlijk en lokaal eten. Kom lekker vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag. Zo zorg je er samen voor dat het niet te druk wordt. Gratis toegankelijk.


Gedichtenbundel: Lockdown
Scherpe, persoonlijke en inspirerende gedichten van tien woordkunstenaars zijn door Poetry International en Stichting Droom en Daad verzameld in de dichtbundel Lockdown - gedichten voor een ongewone tijd. Verwacht werk van Dean Bowen, Elten Kiene, Elfie Tromp, Simone Atangana Bekono, Derek Otte, Wessel Klootwijk, Maureen Ghazal, Frank Keizer, Mariana Hirschfeld en Tomás de Pauw. Lees de gratis online versie op www.poetry.nl.


Cocktailworkshop
Cocktailbar Botanero Rotterdam geeft iedere zaterdag een online cocktailworkshop onder de noemer #LOCKTAILS. Geniet van funky discomuziek en een pubquiz terwijl je heerlijke cocktails maakt. Meld je aan via info@botanerorotterdam.com en dan kun je jouw rijkelijk gevulde cocktailbox voor de workshop ophalen bij Botanero Rotterdam op Mariniersweg 55. Prijs €39,50.


Baroeg Gaat Live
Ondanks dat Baroeg dicht is, is het allesbehalve stil in de concertzaal. Met uiteenlopende livestreams houden ze het publiek warm en aan voor als de deuren weer open mogen. Op donderdag 18 maart om 19.00 uur staan de twee dj’s Sander en Roland achter de draaitafels. De livestream is te volgen via Twitch op www.twitch.tv/baroeg. Gratis toegankelijk.



DIY: Appeltaart
De Dudok appeltaart is natuurlijk gewoon kant-en-klaar te koop, maar hoe leuk is het om de appeltaart helemaal zelf te maken. De Dudok appeltaart - Do it yourself box bevat alle benodigde ingrediënten om deze ultieme klassieker thuis te bereiden. Het deeg naar geheim receptuur hebben ze alvast voor je bereid, de rest is aan jou. Bestel de box op www.dudokpatisserie.nl. Prijs €9,75.­­

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Rotterdam Bloeit Op. Artwork: Tom Vincentie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant