Studenten Albeda tijdens Nationale Pannekoekendag
Studenten Albeda tijdens Nationale Pannekoekendag (Foto: Manon van der Hilst)

Albeda studenten bezorgen ouderen een glimlach tijdens Pannenkoekdag

Algemeen 72 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden artikel. Via dehavenloods.nl kan iedere Rotterdammer zijn eigen stuk aanleveren.

Tijdens de Nationale Pannenkoekdag op 19 maart, hebben eerstejaarsstudenten van de opleiding Dienstverlening sport & recreatie zich van hun beste kant laten zien. Coronaproof verblijdden zij 75-plussers, in serviceflats in Rotterdam Schiebroek en Hillegersberg, met een gastvrij praatje en een heerlijke pannenkoek!

Hospitality

Op school werd al even vooruitgeblikt op dit evenement. Want, hoe begin je een praatje met een oudere? Welke vragen kun je ze stellen? Hoe kom je op de locatie? En waarderen zij het krijgen van complimentjes? Al deze vragen kwamen vooraf aan bod tijdens de lessen.

Representativiteit is een belangrijk onderwerp. Vanuit de opleiding staat een hospitality-uitstraling centraal. Gekleed in een Albedatrui namen studenten tijdens hun bezoek een hoffelijke, empathische en proactieve houding aan. Deze houding bleef niet onopgemerkt.

Aangename verrassing

Eenzame ouderen, die juist in deze coronaperiode behoefte hebben aan aanspraak, konden deze actie van de studenten zeker waarderen. “Ik ben zeer verrast door de sociale houding van uw studenten”, vertelt een oudere. “Ze zijn spontaan, leuk en beleefd. Een aangename verrassing in deze eenzame tijd”.

Docent Manon van der Hilst kan deze woorden alleen maar beamen. “Onze studenten zijn zo hartverwarmend spontaan, beleefd en ontwapenend in hun contact met deze doelgroep. Het is heerlijk om ze in de praktijk bezig te zien. De theorielessen nemen ze ter harte en passen deze toe in de praktijk. We zijn trots op hen!’’ Theorie en praktijk komen goed samen.

De dag werd gefinancierd door Opzoomer Mee. ‘Erbij Rotterdam’ omarmde deze actie en zo werden er op verschillende locaties pannenkoeken uitgedeeld. De pannen en pannenkoekenmix werden gedoneerd door de Nationale Pannenkoekdag. Vanuit DOCK werd aan Albeda hulp gevraagd bij het uitdelen van de pannenkoeken in diverse flats.

Manon van der Hilst: ‘’Natuurlijk, dan stropen wij onze mouwen op en dragen wij graag ons steentje, uh ‘praatje’, bij’’, lacht ze! ‘’We kijken terug op een mooie dag waarin theorie en praktijk goed samenkomen, precies zoals dat hoort in het middelbaar beroepsonderwijs! Op de opleiding Dienstverlening sport & recreatie zit je gebakken, sluit ze af!’’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant