Afbeelding
Foto: politie.nl

Rotterdamse politie pakt 25 geldezels aan en geeft direct straffen

Algemeen 148 keer gelezen

Rotterdam - Vijfentwintig verdachten uit Rotterdam, Hoogvliet, Pernis, Poortugaal, Rhoon, Barendrecht, Ridderkerk zijn afgelopen weekend opgepakt. De politie dacht dat zij een schakel waren bij internetoplichting: zogenaamde geldezels. Wie schuldig werd bevonden, kreeg nog dezelfde dag zijn straf te horen.

Mensen die hun rekening laten misbruiken door criminelen worden geldezels genoemd. 

In het politiebureau aan de Allegonda Gremmerstraat in Rotterdam waren afgelopen weekend reclasseringsmedewerkers, rechercheurs en een officier van justitie aanwezig, om de verdachten diezelfde dag nog een straf op te leggen en hen te wijzen op hun gedrag en de enorme gevolgen van het zijn van een geldezel. Ook waren medewerkers van onder andere de gemeente en Homerun Forensische Zorg onderdeel van Humanitas DMH aanwezig ten behoeve van de verdachten die vaak met (geld)problemen kampen. Dit om de kans op herhaling te verkleinen.

Straffen

In totaal zijn vijfentwintig verdachten gehoord. Zeventien verdachten hebben straffen opgelegd gekregen variërend van taakstraffen (tot 80 uur), geldboetes, het betalen van een schadevergoeding en bijzondere voorwaarden. Daarbij moet gedacht worden aan passende dagbesteding en meewerken aan schuldhulpverlening. Acht verdachten die afgelopen zondag zijn verhoord horen de beslissing van de officier van justitie binnenkort.

De aankomende tijd worden er meer acties gehouden. Ook is er vandaag een online campagne gestart om jongeren te wijzen op de enorme gevolgen van het zijn van een geldezel.

Voor meer informatie: politie.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant