"Met een eigen AED redden we levens! Helpt u mee?"
"Met een eigen AED redden we levens! Helpt u mee?"

Actie voor aanschaf AED aan de Speerreep in Hoogvliet

Algemeen 160 keer gelezen

Een aantal jaar geleden was er een plan om geld in te zamelen voor een AED (automatische externe defibrillator) in Hoogvliet. Omdat er niet genoeg geld ingezameld werd kon de AED niet aangeschaft worden. De wens om er één aan te schaffen is er nog steeds.

Hoogvliet - Een AED is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. De dichtstbijzijnde AED is te vinden op de Snurrevaad. Dat is te ver voor de bewoners van de Speerreep (oneven nummers en Bongweg even nummers), want “hoe sneller een AED wordt ingezet, hoe groter de overlevingskans”, laat Danielle Sauter weten die deze actie mede organiseert. “Ons plan is om weer een inzamelingsactie te starten, zodat we een AED met verwarmde buitenkast kunnen aanschaffen. Deze willen we centraal ophangen, goed in het zicht op een plek waar er elektriciteit aanwezig is om de kast te verwarmen.

Bij een hartstilstand bel je direct 112. Het reanimatie oproepsysteem Hartslagnu stuurt dan direct burgerhulpverleners, die in de buurt zijn van het slachtoffer, om te helpen. Zij kunnen er met de AED binnen de belangrijkste eerste 6 minuten zijn, als de ambulance en/of brandweer vaak nog onderweg is. Er zijn ook mensen nodig die met de AED kunnen reanimeren. De hartstichting heeft het oproepsysteem “Hartslagnu” opgezet van burgerhulpverleners. Deze personen worden opgeroepen door het systeem om hulp te verlenen bij een hartstilstand in de buurt waar zij zich bevinden. Hier moet je wel voor opgeleid zijn en aanmelden. Er zijn echter nog meer burgerhulpverleners nodig. “Heeft u nog geen reanimatie vaardigheden laat dit dan weten via WhatsApp, via het telefoonnummer: 0683965525. Zo kan ik groepen bij elkaar brengen en wellicht goedkopere reanimatie cursussen verzorgen bij een gespecialiseerd bedrijf.”

Doneer voor een AED aan de Speerreep. Klik HIER voor de actie. Meer informatie via Danielle Sauter - 0683965525 of Ilona Dobber-Bos - Ilonab80@outlook.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant