Afbeelding
Foto: Albeda

Studenten Albeda bij ss Rotterdam aan de slag in de keuken én op priklocatie

Algemeen 134 keer gelezen

Drive Thru
Drive Thru is een corona-proof experience. Tijdens het wachten op bestelde gerechten, rijd je met de auto door de experience langs verschillende containers op de kade. Deze containers vertellen meer over ‘La Grande Dame’ en haar historie. Een uniek concept waarbij nu ook horecastudenten meedraaien in de keuken en de drive thru, om zodoende bpv-ervaring op te doen.

Rotterdam - Sinds kort werken Albeda-horecastudenten van de opleidingen Zelfstandig werkend kok en Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw op cruiseschip ss Rotterdam. Ze kunnen er ervaring opdoen met horecawerk en zijn gastheer of gastvrouw voor mensen die voor hun coronavaccinatie bij het schip langskomen.

Koks en gastheer/gastvrouwen zorgen voor de voorbereidingen en stellen de heerlijkste gerechten samen. Daarnaast worden gastheren/gastvrouwen ingezet als host bij de priklocatie naast het schip. Met name in de horeca hebben studenten moeite bij het vinden van een geschikte stage. Dankzij deze alternatieve stage doen ze volop ervaring op.

Priklocatie
Zelfstandig werkende gastheren/vrouwen gaan als host aan de slag in de vaccinatietent op de parkeerplaats van het ss Rotterdam in Katendrecht. Zij zorgen voor een gastvrij ontvangst, wijzen de weg en stellen mensen die ingeënt moeten worden op hun gemak. Tijdens de opleiding is hospitality heel belangrijk. Albeda Horecacollege is trots dat studenten op deze manier kunnen helpen aan een groot maatschappelijk probleem en tegelijkertijd belangrijke facetten van het beroep in de praktijk kunnen toepassen.

Sterke beroepspraktijkvorming
Veel horecabedrijven hebben de deuren moeten sluiten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Daarmee zijn plotseling ook veel stageplekken komen te vervallen. ‘’De lockdown heeft de werksituatie op het ss Rotterdam veranderd,’’ vertelt docent Marco de Vries. ‘’Een periode lang hebben onze studenten geen stage kunnen lopen. Met deze alternatieve stage kunnen we het tekort aan stageplekken voor onze studenten oplossen en ondanks alle beperkingen en uitdagingen, toch een sterke beroepspraktijkvorming aanbieden.’’


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant