Afbeelding

Merel vrolijkt winkels Kleiweg op met zonnige raamtekeningen

Algemeen 637 keer gelezen

Rotterdam - Wie de afgelopen dagen over de Kleiweg heeft gewandeld zal het niet ontgaan zijn: veel ramen van winkels zijn voorzien van sierlijke krijtraamtekeningen. Het geeft de zo stil geworden winkelstraat plotseling een geheel andere en zonnigere sfeer en bezorgt zowel de winkeliers als de shoppers de lentekriebels. Kunstenaar achter deze fraaie tekeningen is de 49-jarige Merel Vuil.

Sinds 2017 timmert Merel aan de weg als beeldend kunstenares. Zij geeft schilderworkshops, eerst voor Paintbar en later in centrum Djoj en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in het maken van vrolijke etalage-beschilderingen.

Daarbij laat Merel zich vooral inspireren door de natuur. Naast allerlei soorten bomen, planten, bloemen en vogels zet zij de bijen, vlinders en libellen extra in het zonnetje, om te benadrukken hoe belangrijk deze mooie maar helaas bedreigde diertjes voor ons zijn.

Merel brengt niet alleen de lente maar ook de natuur terug naar de Kleiweg en zij tovert daarmee een glimlach op het gezicht van iedereen die een van haar kunstwerken passeert. Komende week zal zij wederom een aantal etalages veranderen in fraaie kunstwerken. De raamschilderingen zullen de gehele lente te zien zijn voor het publiek.

Meer informatie over het werk van Merel Vuil is te vinden op haar website www.demaansteen.nl, op Facebook of haar Instagrampagina. Ook is er een aparte Instagrampagina van Het Kleiwegkwartier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant