Confetti bij de opening van de nieuwe locatie
Confetti bij de opening van de nieuwe locatie Foto: Kelly Zegers

Kinderen openen nieuwe locatie van Prokino Kinderopvang in Schiebroek

Algemeen 610 keer gelezen

Rotterdam - Vrolijk ingezonden bericht van Prokino Kinderopvang in Schiebroek. Wil je ook een leuk bericht met foto plaatsen op onze site? Dat kan via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl!

Op donderdag 25 maart was het feest voor de kinderen en medewerkers van Prokino Kinderopvang in Rotterdam Schiebroek. Op deze dag vond de opening van het gloednieuwe pand aan de Berberisweg plaats. De nieuwe locatie is van alle moderne gemakken voorzien en biedt een natuurtuin, een interactieve beweegvloer van Springlab en een uniek activiteitenconcept op de BSO.

Afscheid oude internaatspand

Na ruim een jaar van sloop- en bouwwerkzaamheden is de kinderopvang van Prokino aan de Berberisweg in Rotterdam Schiebroek op maandag 22 maart naar een nieuwbouwpand verhuisd. Hiermee is er na ruim 17 jaar afscheid genomen van het oude pand, waar ook het voormalige schippersinternaat in was gevestigd. Het nieuwe gebouw bevindt zich naast het oude pand en is onderdeel van een nieuwbouwproject.

Openingsfeestje

Op donderdag 25 maart is er feestelijk stilgestaan bij de verhuizing naar het nieuwe gebouw. ’s Ochtends hebben de kinderen en medewerkers het pand feestelijk geopend. Met het doorknippen van een lintje, een confettikanon en een smakelijk drankje en cakeje was het een feest voor alle aanwezigen. Ouders en verzorgers konden via een livestream vanuit huis of werk live meekijken met de opening.

Spelenderwijs leren

De nieuwe locatie biedt een kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang onder één dak. Op alle groepen legt Prokino Kinderopvang de focus op spelenderwijs leren. Dat gebeurt onder andere met de nieuwe interactieve beweegvloer van Springlab. Op deze vloer kunnen educatieve games worden geprojecteerd die reageren op de bewegingen van de kinderen. Zo combineert de vloer bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren in een compleet nieuwe leerervaring voor kinderen. Op de buitenschoolse opvang wordt er met een nieuw en uniek activiteitenconcept gewerkt. Hier kunnen kinderen na schooltijd uit een divers activiteitenaanbod kiezen. Kinderen spelen niet meer op een vaste groep, maar kiezen uit een activiteit die aansluit bij hun interesse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant