Rotterdams Philharmonisch Orkest. Foto: Hans van der Woerd.
Rotterdams Philharmonisch Orkest. Foto: Hans van der Woerd.

De Rotterdamse tips voor komende week!

Algemeen 187 keer gelezen

Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn culturele instellingen tot en met 20 april 2021 gesloten. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.




Matthäus-Passion
Met een videoconcert beleef je Bach’s Matthäus-Passion vanuit je huiskamer. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest neemt je mee naar de essentie van het muzikale meesterwerk. Van het indrukwekkende openingskoor tot het intieme Erbarme Dich. Via het online platform Dichterbij kun je vanaf vrijdag 2 april toegang kopen tot het concert. Kijk voor meer info op www.rotterdamsphilharmonisch.nl. Entree €10.

Abdelfatah
Eén jaar geleden ging er in Nederland een streep door de festivals zoals we ze kennen. Vanaf maart 2020 werden ze gecanceld, aangepast, verkleind, gedigitaliseerd en nóg een keertje aangepast. Festivalorganisatoren kijken terug op een roerig jaar en gluren hoopvol naar de toekomst, zo ook Rosh Abdelfatah van Arab Film Festival. Lees het gehele interview op www.uitagendarotterdam.nl. Gratis toegankelijk.


Rotterdam Art Prints
Vijf jonge kunstenaren ontwikkelden onlangs de webshop Rotterdam Art Prints. RAP is een Rotterdamse community bestaande uit lokale printmakers. Ze verkopen betaalbare prints en producten in een beperkte oplage. Dus ben jij nog op zoek naar een toffe print voor aan de muur? Neem dan een kijkje op www.rotterdamartprints.nl. Vanaf €10.


Vintage Shoppen
Tegenwoordig kunnen we weer shoppen op afspraak. Zo ook bij De Vintage Kilo Sale in het SPEK Design Dock. Verwacht een mooie tweedehands collectie aan blousjes, rokken, jurken en blazers en meer. Bij de kassa reken je af naar gewicht. Er wordt gewerkt met kleine groepjes en tijdsloten dus scoor gauw je toegangsticket op www.thevintagerebel.com. Gratis toegankelijk.

Leestip: Ilyas
Op zoek naar een nieuw boek om te lezen in deze tijd van thuiszitten? Ilyas is de nieuwe roman van de Rotterdamse schrijver Ernest van der Kwast en gaat over een man in een huwelijkscrisis die zijn schoonmaakster met maatschappelijke problemen helpt. Daarna klopt Ilyas aan, een jongen met bijna 30.000 euro schuld. Moet hij hem ook helpen? Bestel het boek op www.debezigebij.nl. E-book €11,99 en paperback €22,99.



Weizenwalk 010
Nu de kroegen voorlopig nog even dicht zijn, zijn er op dit moment veel plekken in de stad waar je een biertje to go kan scoren. Weizenwalk 010 deelt via hun Facebookpagina allerlei Rotterdamse hotspots waar je een lekker drankje kunt halen. En als je de plekken aan elkaar knoopt, heb je gelijk een leuke individuele wandelroute. Volg Weizenwalk 010 op Facebook om op de hoogte te blijven. Gratis toegankelijk.


Expo: Doodkonijn
De expositie van Doodkonijn is de komende periode te bewonderen in de Markthal. De kunstwerken van Diana Kusuma zijn te herkennen aan de vrolijke kleuren en speelse figuurtjes. Kom ze zelf bewonderen in de Markthal! De expositie is nog t/m zaterdag 10 april te bekijken. Gratis toegankelijk.


Koffie en kunst
Bij Man Met Bril Koffie kun je niet alleen een heerlijk bakkie pleur halen, maar ook van mooie kunstwerken genieten die op de drie hofbogen te vinden zijn! De muurschilderingen zijn gemaakt door de Rotterdamse kunstenaren Eelco van den Berg, Stephan Bontje en Eveline Schram en zijn alledrie te bekijken bij Man Met Bril Koffie aan de Vijverhofstraat 70. Gratis toegankelijk.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Rotterdam Art Prints. Kunstwerk: Arjan Elenbaas.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant