Fenix I, winnaar 2019
Fenix I, winnaar 2019 Foto: Frank Hanswijk

Stemmen maar! Welk gebouw verdient de Architectuurprijs 2021?

Algemeen 115 keer gelezen

Rotterdam - Rotterdammers kunnen gaan stemmen op het gebouw dat volgens hen de Rotterdam Architectuurprijs 2021 verdient. Vanaf vandaag (28 april) tot en met 31 mei kan gestemd worden op de tien projecten uit de juryselectie.

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont al tien jaar de beste gebouwen van de stad met een prijs voor het team van ontwerper, opdrachtgever en bouwer. Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt.

Dit jaar werden 49 projecten ingezonden. Opvallend is het aandeel woongebouwen. Dat bedraagt dit jaar ongeveer 60 procent van het totaal aan inzendingen. Ook interessant is het grote aantal projecten op Zuid, waardoor een meer gelijkmatige verdeling over de stad ontstaat.

Van de 49 projecten koos de vakjury 10 waarop publiek nu mag gaan stemmen:

-Het Epos

-Keilepand

-Little C

-Maaspoints: Water Woud

-Rechthuislaan, Katendrecht

-Samenbouw Overtuin

-The Muse

-Theater Zuidplein

-Tuin van Noord

-Vorm Kantoor Rotterdam

Iedereen die geïnteresseerd is in de architectuur van Rotterdam kan stemmen via Rotterdamarchitectuurprijs.nl. Het project met de meeste stemmen ontvangt de RAP-publieksprijs uit handen van het stadsbestuur. Ook de beste stemmotivatie ontvangt een erkenning en de meest aansprekende inzenders worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen.

Rechthuislaan, Katendrecht
Keilepand
Vorm Kantoor Rotterdam
Het Epos
The Muse
Theater Zuidplein
Samenbouw Overtuin
Tuin van Noord
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant