Afbeelding

Nordic Walking als totale work-out voor je lichaam

Algemeen 286 keer gelezen

Nu het wandelen in de corora periode helemaal in is, is de vraag naar nordic walken lessen – verbetering van de techniek weer actueel. “Met nordic walking verbruik je meer energie, meer kcal per tijdseenheid, meer vetverbranding”, laat Aad Wijntjes van stichting SPAL weten.

Ingezonden

Albrandswaard - “Ook heb je met nordic walking meer stabiliteit tijdens het lopen. Onderzoek heeft uitgewezen dat je meer spieren gebruikt en minder vermoeid raakt. Ook cognitief zijn er voordelen zeker met het aanleren, omdat je meer onderdelen van je lichaam gelijktijdig moet gebruiken.”

“Tijdens een juiste manier van lopen met de stokken (poles) gebruik je veel meer spieren. Armen, schouder en borstspieren en natuurlijk je benen en heupen worden actief gebruikt. Nordic walking is meer, veel meer dan wandelen het is een totale work-out voor je lichaam en dat ook nog eens in de buitenlucht.

Via stichtingSPAL is het mogelijk om nordic walking lessen te volgen maar ook om als nordic walker of wandelaar mee te sporten in een van de wandelgroepen. Zie ook https://www.sportbalans.nl/nordic-walking.html   

Voor meer informatie Aad Wijntjes  tel.06-46226208 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant