Afbeelding
Foto: screenshot uit de video

Deze kids hebben het Jong Roffa Songfestival gewonnen

Algemeen 29 keer gelezen

Rotterdam - Basisschoolkinderen in Rotterdam waren de afgelopen maanden druk in de weer voor het Jong Roffa Songfestival. Ze schreven liedjes, zongen ze in, namen het op en zonden het in. Vandaag (14 mei) werden de winnaars bekend gemaakt: de Jozefschool uit Hoek van Holland won de wedstrijd. De Emmausschool werd tweede en Quadratum Hoogbegaafden Onderwijs eindigde als derde. 

De drie winnende scholen gaan een professionele videoclip opnemen en hun nummer inzingen in de studio. Als klap op de vuurpijl krijgt de Jozefschool bezoek van Trijntje Oosterhuis!

In aanloop naar het Eurovisie Songfestival kregen honderden leerlingen van Rotterdamse basisscholen de kans om een eigen liedje te maken voor het Stadsprogramma van het Songfestival. Tientallen scholen deden de afgelopen maand mee en stuurden een eigen liedje in. Van alle inzendingen koos een jury 14 inzendingen waar publiek vervolgens op kon stemmen. Er werd massaal gestemd. De steller stond uiteindelijk op 16.284 stemmen. 

Vrijdagmiddag was het spannende moment voor de kinderen dan eindelijk daar. Zanger, acteur, danser, presentator Buddy Vedder (tevens ambassadeur van Meer Muziek in de klas en jurylid van Jong Roffa Songfestival) verraste de basisschoolkinderen van de Jozefschool, die het winnende liedje hebben ingezonden.

Bekijk hier het liedje van de Josefschool:


De 14 finalisten 

“Wij als organisatie willen alle scholen bedanken voor hun deelname. Voor ons zijn ze allemaal winnaars. Elke school zal volgende week een songfestival pakket krijgen om de school mee te versieren!”

Ere wie ere toekomt. Leerlingen van deze scholen zaten in de selectie: Basisschool voor speciaal onderwijs Mr. Schats Noord, CBS Elout van Soeterwoudesch, Fatimaschool Katholiek Basisonderwijs, KBS de Vliedberg, OBS De Esch, Prinses Julianaschool, RKBS Jozefschool, Valentijnschool, OBMS De Clipper, De Kralingsche School, OBS Jan Antonie Bijloo, KBS De Bavokring School, A.S. Talmaschool, de Emmausschool

Publieks- en vakjury

De juryring bestond uit twee onderdelen. De publieks- en de vakjury. Zij bepaalden ieder 50% van de uitslag. De vakjury bestond uit Shary-An, Esther Hart en Buddy Vedder. Het publiek kon tot 10 mei stemmen op zijn/haar favoriete nummer.

Uit de krant

Uit de krant