Juffie Vera denkt na 40 jaar nog lang niet aan stoppen

Rotterdam - Al 40 jaar ziet pedagogisch medewerker Vera Schootemeijer (62) kinderen komen en gaan op 'haar' crèche De Kasteeltuin. En elke dag geniet ze nog van haar werk. Daarom bracht de Rotterdamse stadsdichter Derek Otte eerder deze week een ode aan 'superjuffie' Vera.

Vera Schootemeijer werd maandag in het zonnetje gezet omdat De Kasteeltuin drie jaar bestond. Samen met een aantal collega's kwam Vera toen na 37 jaar op straat te staan vanwege het faillissement van het toenmalige kinderdagverblijf in Spangen. Op bijzondere wijze kwam toen De Kasteeltuin tot stand waardoor Vera deze week haar veertigjarig jubileum kon vieren.

Vera is altijd verbonden geweest aan kinderdagverzorging de Kasteeltuin (en haar voorgangers). Begin 2014 werd Vera, met veel van haar collega's, na een faillissement van het toenmalige kinderdagverblijf op straat gezet. Nadat team en ouders de handen ineensloegen, hebben zij gezamenlijk De Kasteeltuin gerealiseerd die haar deuren opende op 1 mei 2014.

Vera is al voor generaties kinderen een onvergetelijke juffie (deze titel verkiest zij zelf boven pedagogisch medewerker) geweest. En dat blijft zij voorlopig, want aan stoppen denkt Vera nog niet. "Er is veel veranderd in de loop der jaren in de wereld van de kinderopvang. Maar kinderen blijven kinderen. Werken in de kinderopvang is het leukste dat er is!."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden