Afbeelding
Aangeboden door woty

Op stedentrip in Duitsland? Hier vind je 4 uitstekende tips

Algemeen 68 keer gelezen

Als Nederlanders mogen wij ons gelukkig prijzen met een buurland als Duitsland. Dit land biedt namelijk onder meer uitstekende mogelijkheden op toeristisch gebied. Vele duizenden Nederlanders steken dan ook elk jaar de grens over voor een vakantie in Duitsland. Dit gaat niet zelden om vakanties van een of enkele weken. Bij deze vakanties staan vaak activiteiten in de natuur centraal. In Duitsland liggen echter ook talrijke steden die meer dan geschikt zijn om als doel van een stedentrip te gebruiken, bijvoorbeeld voor een weekend. Lees hieronder vier steden die je eigenlijk echt eens gezien moet hebben.

Berlijn

Berlijn trekt jaarlijks naar schatting ongeveer dertig miljoen toeristen. Het kan dan ook niet anders of er valt enorm veel te beleven in Berlijn. Dit is een stad die ten eerste een roerige geschiedenis kent. Vooral de twintigste eeuw was er een met pieken en vooral heel veel dalen. De Tweede Wereldoorlog en de periode erna - waarin er sprake was van een strikte scheiding tussen het oosten en het westen van de stad - laten nog steeds hun sporen na. Tegelijkertijd is Berlijn ondertussen een stad geworden met veel moderne architectuur en trendy horecagelegenheden. Een bijzondere mix tussen hip en rauw, zo kun je het uiterlijk van Berlijn dan ook gerust omschrijven.

München

Het in Zuid-Beieren gelegen München staat onder meer bekend om zijn fraaie stadscentrum. Hiervan is de Marienplatz het kloppende hart. Ook het reusachtige stadspark Der Englischer Garten zou je eigenlijk echt eens gezien moeten hebben. München is verder bij feestvierders in het bijzonder populair in de periode van de oktoberfeesten.

Hamburg

Van de in het noorden gelegen stad Hamburg maakt het niet uit wanneer je het bezoekt. In deze stad is het simpelweg altijd feest, vooral aan de Reeperbahn en de zijstraten daarvan. Bijzonder is ook de naast het centrum gelegen hippiewijk Sankt Pauli. Andere hoogtepunten zijn de (overblijfselen van de) St. Nikolaikerk en het Hamburgse kunstmuseum, waar kunstliefhebbers hun harten kunnen ophalen. Tenslotte beschikt Hamburg over een indrukwekkende haven.

Frankfurt am Main

Van de steden die in dit artikel worden genoemd is Frankfurt am Main qua inwoneraantal duidelijk de kleinste. Toch mag deze stad niet onbesproken blijven. Frankfurt is namelijk ten eerste totaal anders dan de andere grote steden van Duitsland. We hebben het hier namelijk over een van de zakenhoofdsteden van Europa. Als gevolg hiervan heeft Frankfurt een ronduit indrukwekkende skyline. Vooral vanaf de bruggen die over de rivier de Main lopen - die dwars door het centrum stroomt - heb je hier een fraai zicht op. Daarnaast biedt Frankfurt een aangenaam stadscentrum waar je op sommige plekken nog authentieke Duitse vakwerkhuizen ziet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant