Voorstelling FRAMED van Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak.
Voorstelling FRAMED van Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak.

De leukste ‘uitjes’ in de stad of vanuit huis

Algemeen 68 keer gelezen

Rotterdam - Een dansvoorstelling online bekijken, je ontbijtje bij de drive-thru halen of de nieuwste muurschildering van de stad bekijken. Dit zijn de leukste ‘uitjes’ komende week.

Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn culturele instellingen tot nader order gesloten. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

Circusstad Festival

Blok zaterdag 1 t/m zondag 9 mei in je agenda want dan viert circus hoogtij in de stad. De organisatie van Circusstad Festival werkt hard aan zowel een virtueel als een fysiek programma. Tijdens de virtuele opening op zaterdag 1 mei wordt het volledige programma bekend gemaakt. Schrijf je in via www.circusstad.nl. Diverse prijzen.

BY Jarmusch Drive-thru

Voor een typisch Amerikaans ontbijtje of gewoon een lekkere bak Rotterdamse koffie kun je terecht bij het koffietentje by Jarmusch. Ze hebben hun tuinterras omgebouwd tot een gezellige drive-thru die van vrijdag t/m zondag geopend is. by Jarmusch is te vinden op Goudsesingel 64. Gratis toegankelijk.

Interview: Songfestival

Nog even geduld en dan staat Rotterdam volledig in het teken van het Eurovisie Songfestival. Welke Rotterdammers kunnen niet wachten tot het zover is? Michel Kentie en Erik Martens vertellen waarom zij in het rijtje grootste songfestivalfans van Rotterdam thuishoren. Lees het interview in Uitagenda Magazine of op www.uitagendarotterdam.nl. Gratis toegankelijk.

Voorstelling: FRAMED

Conny Janssen Danst biedt online een speciaal bewerkte versie van de voorstelling FRAMED aan. Maak kennis met twaalf bewoners van Rotterdam, ervaar wat hen verbindt en hoe hun verschillende levens elkaar raken. Verwacht een gevarieerde mix tussen dans, muziek en film. Deze online voorstelling is nog te zien t/m vrijdag 14 mei. Scoor je ticket op www.connyjanssendanst.nl. Entree €10.

Het Hefpark

Ontdek al het moois van het Hefpark in Feijenoord! Een aantal bewoners besloten jaren geleden het terrein om te toveren tot een groene ontmoetingsplek. Met een BMX-baan en een beachvolleybalveld staat bewegen hier centraal. Ook zijn er allerlei moestuintjes te bewonderen. Gratis toegankelijk.­­

Genderful World Podcast

Kun je niet wachten tot je de expositie What a Genderful World kan zien in het Wereldmuseum? Beluister dan alvast de Genderful World Podcast op Spotify! In de podcast worden thema’s behandeld zoals opvoeding, mode en de rol van gender op de werkvloer. Gratis toegankelijk.

Muurschildering

Sinds kort is er een imposante muurschildering van Jeangu Macrooy te bewonderen in de stad. Het kunstwerk is gemaakt door Tymon de Laat en heeft de titel Birth of a new age, naar de titel van het nummer wat Jeangu Macrooy op het Eurovisie Songfestival ten gehore gaat brengen. De mural is voor minimaal een jaar te zien op de Sallandweg in Rotterdam-Zuid. Gratis toegankelijk.

IJs & macarons

Wist je dat je bij de IJssalon een ijsje en/of macarons kunt bestellen via WhatsApp? Bestel je vóór 19.00 uur, dan wordt je bestelling nog diezelfde dag bezorgd, tussen 20.00 en 23.00 uur. Er is keuze uit allerlei lekkere smaken. Stuur een appje naar 0104133544 om jouw bestelling door te geven en smullen maar.

Culture Campsite

Vanaf zaterdag 1 mei opent het kampeerseizoen van Culture Campsite. Je kunt op deze stadscamping overnachten in één van de kunstwerken, op het buitenterrein van De Kroon. Een duurzame vakantie in eigen stad, want de werken zijn veelal gemaakt van restmateriaal. Je boekt je verblijf op www.culturecampsite.com. Vanaf €79,55.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Culture Campsite. Foto: Marc Heeman.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant