In de repetitiestudio van het Maaspodium komen ouderen en jongeren samen om te spreken over de oorlog
In de repetitiestudio van het Maaspodium komen ouderen en jongeren samen om te spreken over de oorlog Foto: Esther Schouten

Intieme voorstellingen aan huis in aanloop naar Dodenherdenking

Algemeen 48 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingestuurd bericht. Alle Rotterdammers kunnen hun eigen bericht plaatsen op dehavenloods.nl via de knop ‘Schrijf mee’.

In Rotterdam spelen jongeren theater bij mensen aan de voordeur op 2, 3 en 4 mei 2021, in de aanloop naar de Nationale Dodenherdenking. De jongeren maken bij Maas theater en dans drie korte voorstellingen van 15 minuten onder de naam Dichterbij dan ooit (10+), die ieder geschikt zijn om te spelen op het trottoir of in een voortuin. 

Zij lieten zich inspireren door eigen interviews met ouderen die de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam hebben meegemaakt en zijn daarmee één van de groepen van het landelijke project Theater Na de Dam. 

Rotterdammers kunnen zo’n voorstelling voor een tientje boeken op maaspodium.nl. DICHTERBIJ DAN OOIT (10+) “Ik heb een verhaal en daarmee ontmoet ik jou. We praten over het verleden en leren zo meer over het heden. We onderzoeken.” 

Wat hebben een 90-jarige en een 20+er met elkaar gemeen? Hoe kijkt de een terug en de ander vooruit? Waar denk je aan als je twee minuten stil bent op 4 mei? “Misschien wordt jouw verhaal wel mijn verhaal. Of wordt mijn verhaal ons verhaal. Misschien komt de geschiedenis van ruim 75 jaar geleden wel dichterbij dan ooit.” Door met elkaar de dialoog aan te gaan en herinneringen te delen van ieders verleden, proberen de jongeren meer persoonlijke invulling te geven aan de herdenking op 4 mei. Opdat we allemaal tijdens de twee minuten stilte aan de gedeelde verhalen kunnen denken.

VOORDEURTHEATER OP BESTELLING

Rotterdammers (postcode 3000 t/m 3089) kunnen een tijdslot op 2, 3 of 4 mei kiezen waarin Dichterbij dan ooit naar hen toe komt. Dat mag natuurlijk het op adres van je opa of je beste vriendin zijn. Dichtbij dan ooit is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Zo’n voorstelling aan huis kost tien euro en kan worden geboekt op www.maaspodium.nl/dichterbijdanooit. 

TIJDSLOTEN 

Zondag 2 mei 12:00 – 13:30 (uitverkocht) 
Zondag 2 mei 14:30 – 17:00
Maandag 3 mei 14:30 – 17:00
Maandag 3 mei 18:00 – 19:30
Dinsdag 4 mei 14:30 – 17:00
Dinsdag 4 mei 18:00 – 19:30

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant