Afbeelding

VerhalenWandeling in het Merwe-Vierhavensgebied

Algemeen 15 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Elke Rotterdammer kan zijn eigen bericht insturen op dehavenloods.nl via de knop ‘Schrijf mee’.

Stichting Wijkcollectie organiseert op woensdag 26 mei een (coronaproof) VerhalenWandeling door het Merwe-Vierhavens gebied (M4H). 

De ondernemers van Wijkcollectie M4H openen tijdens de eerste VerhalenWandeling in deze wijk hun deuren. De deelnemers lopen in duo’s langs een aantal bijzondere ondernemers uit M4H waar zij verhalen te horen krijgen over de Voedseltuin, BoTu Werkcoöperatie, Keilewerf, Keilepand, Buurman en Stadshaven Brouwerij Rotterdam.

En er is meer! Ook muziek, theater en lekkers wordt verzorgd; allemaal uit dit gebied. De starttijd van de wandeling ligt tussen 14.00 en 16.00 uur. Alexander Bruuring van de hypermoderne craftbrouwerij Stadshaven Brouwerij Rotterdam vertelt: “M4H heeft potentie en wordt nu helemaal herontwikkeld. Van rauw havengebied tot hippe hotspot.” De brouwerij is nog niet officieel geopend maar deelnemers aan de wandeling kunnen vast een kijkje nemen.

Datum: woensdag 26 mei 2021
Start tijdstip: tussen 14.00 en 16.00 uu
rDuur wandeling: ca. 1,5 uur
Kosten: gratis
Start locatie: Voedseltuin, Gedempte Keilehaven

Over Stichting Wijkcollectie

Stichting Wijkcollectie verbindt en inspireert met verhalen van nu: het hedendaagse erfgoed. De stichting komt voort uit het programma Echt Rotterdams Erfgoed van Museum Rotterdam en is opgericht op 1 januari 2021. Stichting Wijkcollectie voert twee programma’s uit: Wijkcollectie en Echt Rotterdams Erfgoed i.s.m. Museum Rotterdam.

Met het programma Wijkcollectie werkt de stichting samen met wijkbewoners om zo een collectie van belangrijke wijkverhalen te maken: het wijkerfgoed. De bewoners vertellen hun verhaal tijdens Verhalencafés, Verhalentafels en Verhalenwandelingen. Deze activiteiten leveren inspirerende en vernieuwende inzichten op die zorgvuldig worden vastgelegd door samenwerkingspartner onderzoekswerkplaats Veldacademie.

Er zijn Wijkcollecties in Bospolder Tussendijken, Hillesluis en Merwe-Vierhavens. Kijk voor meer informatie op www.wijkcollectie.nl.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant