Afbeelding
Foto: Roparun

Roparun kijkt terug op succesvolle digitale editie

Algemeen 131 keer gelezen

Rotterdam - Al was het dit jaar niet in de gebruikelijke vorm, toch hebben heel veel teams en vrijwilligers zich los van elkaar ingezet voor Roparun. Op zaterdag 21 mei was het startsein voor de estafetteloop vanuit Frankrijk en Duitsland naar Rotterdam. Gezamenlijk kilometers afleggen om geld op te halen om het leven van mensen met kanker te veraangenamen.

Roparun faciliteerde in samenwerking met eRoutes een app die de mogelijkheid gaf om digitaal kilometers te maken voor het goede doel. Bijna 400 deelnemers maakten hier gebruik van. Bij elkaar werd er maar liefst 12.573 kilometer afgelegd en zijn de teams bij elkaar zo’n 342 uur bezig geweest.

Er waren geen eisen aan het aantal kilometers, dus ieder team stelde een eigen doel. Zo liep team 274 Hatchtech speciaal voor hun overleden vriend en collega René. En was het voor team 166 een weekend zonder slaap, zij liepen namelijk onafgebroken in totaal 360 kilometer in 36 uur tijd en koppelde hier ook nog diverse acties aan om geld in te zamelen. De teamleden van Team 252 Orange Heroes maakten er met elkaar een onvergetelijk weekend van door maar liefst een afstand van ruim 1100 kilometer af te leggen.

De dertigste jaargang had een feestelijk jaar moeten zijn met verschillende projecten en festiviteiten, maar de huidige omstandigheden laten dat nog niet toe. Een van de projecten die gelukkig wel doorgang heeft kunnen vinden, is de jubileumtentoonstelling. Het pinksterweekend werd geopend met de onthulling van deze tentoonstelling in het Atrium van het Erasmus MC. Afgelopen zaterdag 21 mei werd deze onthuld door Prof. dr. Sleijfer, vice-voorzitter van het EMC Kanker Instituut, Chris Beaulen, directeur van DELA en Henk van der Velde namens Roparun. De tentoonstelling, bestaand uit twee kranten, laat de rijke historie van Roparun zien. Door de kranten op een lege muur te plakken, ontstaat een foto-overzicht van 6 meter breed. Geïnteresseerden kunnen de tentoonstelling aanvragen bij de organisatie.

De opbrengst van het pinksterweekend wordt opgeteld bij de totaalopbrengst van dit Roparunjaar, die Roparun op 3 oktober bekend maakt. Dit is op de finishdag van de Roparun die dit jaar ook een fysieke editie kent. De start is op 2 oktober in Landgraaf waar 185 teams een afstand van ongeveer 300 kilometer afleggen door Zuid-Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant