Afbeelding
aangeboden door feenstra

Ondanks afschaffing zonnepanelen-subsidie blijven zonnepanelen populair

Algemeen 110 keer gelezen

In Nederland worden steeds meer zonnepanelen geïnstalleerd. Ook nu er geen landelijke subsidie meer is voor zonnepanelen. In 2019 stond het aantal geïnstalleerde zonnepanelen al op 1 miljoen. Nederlanders worden namelijk steeds duurzamer en willen bijdragen aan een gezonder milieu.

Zijn zonnepanelen iets voor jou?

Door zonnepanelen aan te schaffen kan je op een milieuvriendelijke manier zelf energie opwekken. Zonnepanelen bestaan uit allemaal verschillende zonnecellen. Deze zonnecellen vangen licht op en zetten dit met behulp van een omvormer om in wisselstroom. Hierdoor kan de opgewekte elektriciteit direct gebruikt worden in jouw woning.

Zonnepanelen zijn voor veel verschillende huizen geschikt. Ze zijn op vrijstaande, twee-onder-een-kapwoningen, maar ook tussenwoning te vinden. Ook veel bedrijven maken gebruik van zonnepanelen op hun kantoorpanden. Het type dak is bepalend voor de mogelijkheid voor zonnepanelen. Of een dak recht of schuin is maakt hierbij niet uit. Wat echter wel belangrijk is, is het materiaal van het dak. Rieten daken zijn namelijk niet geschikt voor zonnepanelen in verband met brandgevaar.

Verschillende voordelen: milieu en financiën

Het gebruik van zonnepanelen brengt vele voordelen met zich mee. Zonnepanelen zijn namelijk zeer milieuvriendelijk en ook financieel aantrekkelijk vanwege de kostenbesparende eigenschappen.

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste drijfveren van mensen om zonnepanelen aan te schaffen is het bijdragen aan een duurzame wereld. Tijdens de opwekking van elektriciteit door zonnepanelen komt er namelijk geen CO2 vrij. Hierdoor wordt het gebruik van fossiele brandstoffen teruggebracht. Doordat deze fossiele brandstoffen niet verbrand worden, komt er geen luchtvervuiling en CO2 vrij en dat brengt weer andere voordelen met zich mee zoals een verminderde temperatuurstijging.

Kostenbesparingen

Voorheen gaf de overheid landelijke subsidies aan mensen en bedrijven die zonnepanelen wilden installeren. Inmiddels is deze subsidie afgeschaft. Toch zijn er interessante voordelen van zonnepanelen op financieel gebied. De overheid komt namelijk mensen tegemoet die zonnepanelen willen aanschaffen door btw terug te geven en dit geldt niet alleen voor zakelijke installaties, maar ook voor particulieren. Deze btw-vrijstelling kan uiteindelijk heel veel geld schelen. Zeker omdat er geen maximum op het btw-bedrag zit dat kan worden teruggevraagd.

Wanneer je geïnvesteerd hebt in zonnepanelen en deze eenmaal geïnstalleerd zijn zal je al snel een verlaging op de energierekeningen zien. Gemiddeld wordt er namelijk 500,- euro per jaar aan elektriciteit bespaard. Daarnaast gaan zonnepanelen ongeveer 25 jaar mee en dat terwijl de zonnepanelen gemiddeld al na 6 tot 8 jaar zijn terugverdiend.

Advies over zonnepanelen

Wil je weten of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel zonnepanelen er voor jouw woning voldoende zijn? Neem dan contact op met een installatiebedrijf zoals Feenstra. Zij kunnen je helpen met een passende samenstelling van beste zonnepanelen voor jouw woning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant