Afbeelding

Succesvol voetbaltoernooi Portland

Algemeen 272 keer gelezen

Ze telden de dagen af, Jens van Zetten en Daniah van Zaalen, voor het voetbaltoernooi in Portland. Flyerde van deur tot deur en riepen klasgenoten op om ook mee te doen. Zelfs juf Sanne, van de Grote Reis, kwam kijken naar de leerlingen uit haar klas. Maar ook vanuit OBS en Het Lichtpunt waren er jongens en meisjes op dit unieke event afgekomen. Zij werden vergezeld door een handjevol ouders die volop genoten om hun kroost zo te zien genieten. Een van de vaders vertelde dat zijn zoon niet op voetbal zat maar dolgraag hieraan mee wilde doen, om hem vervolgens te zien schitteren met een goal. 

Albrandswaard - De kinderen bewezen hiermee organisator Dennis van Ommeren, van Maprosa, een dienst. Maprosa (Voor elkaar, door elkaar) is een hbo-schoolproject van een vijftal enthousiastelingen die voor deze activiteit de samenwerking hadden gezocht met de buurtsportcoaches uit Albrandswaard. Gezamenlijk hebben zij ruim 60 jongeren in Portland een geweldige middag bezorgd waarin het enthousiasme zegevierde op het voetbalveld.

Druk

Dennis; “We hadden wel een aantal kinderen verwacht en de inschrijvingen verliepen vlot maar we hadden niet verwacht dat het zo druk zou worden. We hadden eerst ingezet op teams, een paar teams van 5 kinderen, uiteindelijk hebben we teams van zo’n 9 kinderen per team kunnen maken.”

De meest leuke maar ook originele namen werden bedacht; De Djallas, PSG, team Potters, De Magische magenta vijf, en team voetbal. In een aantal poules speelde de verschillende teams tegen elkaar. Voor de uiteindelijke huldiging was gemeenteraadslid #FRANS gestrikt. Hij zag hoe uiteindelijk het team FC Bal op het dak er in de finale tegen Street Capitains er met de hoofdprijs vandoor ging.

Zo kwam er een einde aan een mooie voetbalmiddag in Portland.

#Maprosa #buurtsportcoaches #FRANSinactie 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant