Afbeelding

Stadsaankleding van het Songfestival wordt picknickkleed en ander moois

Algemeen 68 keer gelezen

Rotterdam - Het Songfestival is voorbij en de stad wordt weer ‘uitgekleed’. Maar die stadsaankleding, ontworpen voor VollaersZwart, wordt niet weggegooid. Onder de noemer Goodies for Goodness worden de komende tijd allerlei producten gelanceerd, gemaakt van de vrolijke banners en vlaggen. Vandaag het eerste product: een SING ALONG picknickkleed.


De stadsaankleding was gemaakt van gerecyclede materialen, die nu opnieuw worden hergebruikt. Het grootste deel wordt gerecycled tot grondstoffen voor nieuwe materialen, zoals vlaggen en banieren voor komende evenementen. Een deel gaat naar het stadsarchief of wordt geschonken aan musea. En Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als daar niet nog wat unieks aan wordt toegevoegd.

Daarom wordt de pilot Goodies for Goodness gestart. Hierbij maken sociale partners in Rotterdam (in kleine oplages) nieuwe producten van de stadsaankleding. Minimaal een kwart van de opbrengsten gaat naar een mooi Rotterdams doel; de muziekstudio Beyond Bars van Heilige Boontjes. 

Vandaag lanceert Rotterdam de webshop goodiesforgoodness.nl met de eerste goodies: Sing Along picknickkleden.

Van de Sing Along doeken, die onder andere aan de Erasmusbrug hingen, zijn de eerste picknickkleden gemaakt. De komende tijd worden nog meer materialen uit de stad hergebruikt. De webshop wordt steeds aangevuld met nieuwe producten. In kleine en handgemaakte oplages door Talentfabriek010. 

Goodies for Goodness is een pilot en een samenwerking met Voor Goed Agency en Ecogiving, ondersteund door de gemeente Rotterdam en Rotterdam Make it Happen. Het streven is om dit concept in de toekomst ook door te voeren bij andere grote evenementen in Rotterdam.

Goodies for Goodness zijn unieke producten met een blijvende herinnering aan het evenement. En door het sociale en duurzame karakter past het helemaal bij de stad van morgen. Open up to the future. Rotterdam. make it happen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant