Midzomernacht Club op het veldje aan de Herenoord en Ruigoord
Midzomernacht Club op het veldje aan de Herenoord en Ruigoord Foto: Marjolein Vermeulen

De Nacht Club haalt nachtje door met estafettegesprek

Algemeen 4 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Op dehavenloods.nl kan elke Rotterdammer via ‘Schrijf mee’ zijn eigen bericht insturen.

De Nacht Club gaat iets bijzonders ondernemen in Reyeroord: een estafettegesprek met de buurt dat de hele nacht duurt, in de nacht van 18 op 19 juni 2021. Een nacht lang wisselen mensen die wonen en werken in de wijk elkaar af op twee stoelen. Doe mee en je komt misschien wel tegenover de wijkagent te zitten, je leuke overbuurman, of iemand waar je ’s avonds met je hond liever snel langs loopt. 

Na al die maanden strenge Covid-regels lijkt dit ons hét moment om elkaar weer te ontmoeten. We houden daarbij de Covid regels die nu gelden goed in de gaten. Vind je het spannend om zomaar ’s nachts een onbekende te ontmoeten? Nou, wij ook wel. Maar we zorgen er samen met alle deelnemers voor dat het leuk wordt, veilig en Covidproof.

Wie, waar en wanneer?

Wie: Als jij woont of werkt in Reyeroord of de omliggende wijken in IJsselmonde

kun je meedoen aan de Midzomernacht Club

Wanneer: van vrijdag 18 juni 20:00 tot zaterdag 19 juni 06:00. Je kunt een klein uur deelnemen aan het gesprek. Daarvoor en/of daarna mag je weer je bed in!

Waar: het veldje aan de Herenoord en Ruigoord

Hoe kun je mee doen?

Schrijf je in via www.bit.ly/midzomernacht_club. Je kunt dan aangeven welk deel van de avond, nacht of ochtend je beschikbaar bent. Ook staan er een paar vragen in om je beter te leren kennen, zodat we je goed kunnen matchen aan een mede buurtbewoner. Je krijgt een bevestiging van de tijd waarop jij deelnemer bent aan het gesprek. Dat gesprek heeft een estafette vorm: er zijn steeds twee mensen in gesprek, die worden afgewisseld. Als je meedoet ben je een klein uur bezig. Meedoen is leuk, maar niet vrijblijvend. Je wordt verwacht, anders kan het gesprek niet doorgaan! Vind je vrijblijvend fijner: kom dan gewoon langs om naar het gesprek te luisteren. Dat kan via koptelefoons op veilige afstand. En misschien is er ineens een plekje vrij doordat iemand door de wekker heen slaapt, en durf je toch op de stoel te klimmen...

Wat is De Nacht Club?

Allerlei mensen uit Reyeroord en omgeving gingen je voor. De Nacht Club is iets meer dan een jaar geleden gestart onder het motto: een veilige plek voor onveilige onderwerpen. Of zoals wijkagent Mark zegt: we pakken de nacht terug. Reyeroord heeft veel buitenruimte, veel groen. Maar bewoners vinden het er niet altijd prettig en er is weinig te doen. Daarom is De Nacht Club gestart. We komen samen met mensen die wonen en werken in de buurt. Doordat iedereen durft open te zijn volgen er altijd mooie gesprekken en gebeuren er bijzondere dingen.

Uit de krant

Uit de krant