Dianthe en Sofie van Albeda locatie Maassluis
Dianthe en Sofie van Albeda locatie Maassluis

Rotterdamse studenten winnen gastvrijheidsprijzen: ‘Mijn geluk kan niet op!’

Algemeen 16 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via ‘Schrijf mee’ op onze website, op dehavenloods.nl kan elke Rotterdammer zelf een bericht met foto plaatsen!

Op 14 en 15 juni vonden de nationale Gastvrijheidsspelen plaats. Een competitie tussen horeca-mbo’s, waarbij niet alleen gestreden wordt om een finaleplek binnen verschillende facetten van het gastheerschap, maar juist ook kennisdeling tussen studenten, docenten en bedrijfsleven een belangrijk uitgangspunt is. Studenten van Albeda Horecacollege waren zeer succesvol. 

Tijdens de Gastvrijheidsspelen kregen studenten een interessante rondleiding door branderij Manhattan Coffee Roasters om zich vervolgens te laten inspireren door Esther Maasdam, 4-voudig Nederlands kampioen latte art. Bij Oliveira in Rotterdam stond een cocktailworkshop op het menu, begeleid door Caco Mosan en Oda, eigenaar van Oliveira’s. In Chateau Deltion, de eigen wijngaard van het Deltion College, leerden studenten wat er allemaal komt kijken bij het maken van wijn. 

Na een workshop Tafelbereidingen waarbij ze onder leiding van kok Thijs Schreuder zalm leerden trancheren en oosterse dressing leerden maken, werden er verschillende wijnen geproefd, die ze moesten herkennen om vervolgens een spijscombinatie te maken. Ook de kunst van sabreren werd hen bijgebracht. Bij elk onderdeel moesten studenten een opdracht uitvoeren die beoordeeld werd door een jury. 

Horecastudenten van docent Ferdi Munts; Dianthe Paalvast en Sophie Opbroek veroverden de 1e en 2e plaats! Munts is maar wat trots: ‘’Natuurlijk op het behalen van deze mooie medailles maar vooral op de samenwerking met de scholen en het bedrijfsleven. Mijn geluk kan niet op! Deze tweedaagse stond in het teken van samen leren, samen strijden. Het resultaat is super!’’

Uit de krant

Uit de krant