De kinderen in Crooswijk krijgen een eigen Leestuin

Algemeen 14 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Alle Rotterdammers kunnen op onze site een bericht met foto plaatsen., De Havenloods is er immers voor iedereen in de stad.

Op zaterdag 3 juli a.s. wordt de eerste Leestuin in Oud Crooswijk (op Boerschaplaan) door wethouder Judith Bokhove geopend.

Met minibieb en kinderzwerfboekstation wordt zoveel mogelijk kinderen bereikt om ze aan het lezen te krijgen, het taalkundig inzicht te vergroten, kinderen een beter toekomstperspectief te bieden en de kans op armoede te verkleinen.

Er is een bomvol programma voor iedereen met live muziek, workshops voor kinderen en volwassenen, graaiton en een superleuk gratis optreden van goochelaar Igor Krulsnor.

Kinderen kunnen deze dag ook aansluiten voor Voorleesmiddaag die door wethouder wordt gehouden.

Tot slot komt er een gezamenlijke optreden van een band ‘t Ouwe Bes en buurtbewoners.

In de eerste Leestuin wordt er meer aandacht gevraagd voor het belang van lezen: buurtbewoners en -kinderen kunne boeken gratis lenen, de route van een boek uit KinderzwerfboekStation volgen, boeken aanbevelen en doneren.

Leestuin wordt geopend in Boerschaplaan ten hoogte van portiek 150-154 op zaterdag 3 juli van 14.30-18.00. De organisatie is in handen van Olga Sterenshis en lokale vrijwilligers. De Leestuin wordt mogelijk gemaakt door de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, Opzoomermee. Kinderzwerfboek ondersteunt het initiatief.

Voor meer informatie kijk https://www.buurt-activiteiten.nl.

Uit de krant

Uit de krant