Albumpresentatie Alles naar de stort. Foto: Jelmer de Haas.
Albumpresentatie Alles naar de stort. Foto: Jelmer de Haas.

Dit zijn de tips van Uitagenda Rotterdam voor komende week!

Algemeen 117 keer gelezen

Culturele instellingen zijn weer open onder bepaalde voorwaarden. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.



NN North Sea Jazz Downtown

Het NN North Sea Jazz Festival in Rotterdam Ahoy gaat dit jaar helaas niet door. Maar van vrijdag 9 t/m zondag 11 juli is er een alternatieve programmering. Vanuit de Doelen, LantarenVenster, Bird en Ahoy zijn er optredens die je online kunt volgen of fysiek kan bezoeken volgens de dan geldende regels. Scoor je ticket
op www.northseajazz.com. Diverse prijzen.



Theater: Taylor Made
Een theaterstuk uit de koker van Brandon Taylor; een danser, spoken word-artiest en beginnend theatermaker. Samen met elf uiteenlopende performers neemt hij je mee door verschillende fases uit het leven. Verwacht een samensmelting van spoken word, dans, rap, zang en spel. Donderdag 8 juli in Theater Zuidplein. Koop je ticket opwww.theaterzuidplein.nl. Entree €10.



Flamenco concert

Flamenco Festival Rotterdam programmeert een concertmiddag op zondag 11 juli in Grounds. Zanger Sebastiaan Jansen heeft samen met gitarist Niño Martin speciaal voor dit concert een compilatie gemaakt van een aantal verschillende flamencostijlen. Vergeten liederen van Minera en Tientos worden tijdens dit concert nieuw leven ingeblazen. Tickets zijn te koop via www.grounds.nu. Entree €17,50.



Torenbeklimming
Van juni t/m oktober worden er op woensdagen en zaterdagen weer torenbeklimmingen georganiseerd in de Laurenskerk. Een gids vertelt tijdens de klim het verhaal van de toren, waarna je na ruim 300 treden wordt beloond met het mooie uitzicht over Rotterdam. Kijk voor alle info op www.laurenskerkrotterdam.nl. Entree €6.



Expositie: Lithium
Lithium zorgt er onder meer voor dat je laptop het doet en elektrische auto’s kunnen rijden. Tegelijkertijd brengt het schade aan ecosystemen. De voor- en nadelen van deze stof staan centraal in de expositie Lithium. De expositie is nog t/m zondag 15 augustus te bekijken bij het Nieuwe Instituut. Meer info vind je op www.hetnieuweinstituut.nl. Entree €9.



Vang de Rotte
Het Chabot Museum daagde met Vang de Rotte iedereen uit om de Rotte te vangen in een schilderij, tekening, gedicht, beeld, foto of welk medium dan ook. Een selectie van ingezonden kunstwerken is vanaf zaterdag 10 juli te bewonderen in een kunstroute van 10 kilometer langs de Rotte. Check alle info op www.chabotmuseum.nl. Gratis toegankelijk.

DIY ROUTE: MURALS
Murals Inc, het Rotterdamse podium voor hedendaagse muurschilderingen heeft een route samengesteld langs 15 onderscheidende muurschilderingen die vragen oproepen en je kijk op de stad verandert. Er zijn kunstwerken te bekijken op verschillende plekken door Rotterdam zoals het Noordereiland, Katendrecht, in Noord en het centrum. Download de route op www.rotterdamartweek.info/tour/mural-route. Gratis toegankelijk.



Alles naar de stort
Op zondag 11 juli brengt Marten de Paepe zijn nieuwe album Alles naar de stort ten gehore in Studio de Bakkerij. Tijdens de albumpresentatie in Studio de Bakkerij wordt hij begeleid door Mischa Porte (drums), Jelte Heringa (toetsen) en Marlon Penninkhof (diverse instrumenten). Geniet in een intieme setting van Marten’s eerste Nederlandstalige album. Let op: er is een beperkte capaciteit van 20 zitplaatsen. Koop je ticket vooraf op www.studiodebakkerij.nl. Enteee €10,79.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Expositie Lithium bij het Nieuwe Instituut. Foto: Johannes Schwartz.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant