Afbeelding
Aangeboden door De Boer Dental

De Boer Dental uit Harkema ondergaat groeispurt door Coronacrisis

Algemeen 439 keer gelezen

Al meer dan 10 jaar is De Boer Dental uit Harkema een bekende naam binnen de medische wereld. Waar vele mensen bij het horen van de naam denken aan alleen tandarts gerelateerde artikelen, is het tegendeel echter waar. De Boer Dental is namelijk veel meer dan een medische groothandel van tandarts gerelateerde artikelen. Tegenwoordig is de doelgroep van De Boer Dental enorm verbreed en worden er ook niet-medische artikelen geleverd aan verschillende sectoren. Een wijziging van de naam, die laat voorlopig nog even op zich wachten. Waar veel ondernemingen in moeilijk vaarwater kwamen door de Coronacrisis die begin 2020 begon, onderging De Boer Dental een enorme groeispurt door de crisis. Door het landelijke tekort aan voornamelijk de nitril handschoenen en de mondkapjes werd er vaak aangeklopt bij de medische groothandel uit Harkema. De vraag naar betrouwbare beschermingsmiddelen werd enorm groot en De Boer Dental was in staat om die artikelen te kunnen leveren. Inmiddels zijn de tekorten aan beschermingsmiddelen aangevuld en is het wat dat betreft weer stabiel. Hoewel de prijzen van de beschermingsmiddelen inmiddels weer flink aan het dalen zijn, schieten aan de andere kant van het lijntje de transportkosten weer door het dak heen. 

De Boer Dental uit Harkema hoopt vurig dat de prijsverhoudingen aan het einde van 2021 weer normaal zijn. Of dat gaat lukken en of de Coronacrisis op dat punt op een laag pitje staat, die vraag blijft voorlopig nog onbeantwoord. 

Razendsnelle ontwikkeling

Dat De Boer Dental een razendsnelle ontwikkeling heeft doorgemaakt, dat is in ieder geval een ding dat zeker is en vast staat. Voornamelijk het logistieke gedeelte van de groothandel heeft binnen een aanzienlijk korte tijd een flinke ontwikkeling gemaakt. Iedere dag worden vanuit de groothandel uit Harkema pakketten naar hun 15.000 klanten verzonden. Om die aanvragen aan te kunnen, is het transport flink opgeschaald en zijn de transportkosten daardoor flink door het dak gegaan. Omdat de beschermingsmiddelen oorspronkelijk uit het buitenland komen en De Boer Dental snel wilde leveren, wordt dit tegenwoordig ingevlogen met het vliegtuig en word het transport met de boot voor nu achterwege gelaten. Hoewel de transportkosten hoger zijn dan normaal, kan de groothandel uit Harkema te allen tijde beschermingsmiddelen leveren en blijven leveren. 

Toekomstplannen

De ontwikkelingen binnen De Boer Dental staan voorlopig nog niet stil. Sterker nog, er worden al toekomstplannen gemaakt. Zo wordt er geprobeerd om een groot deel binnen de groothandel te gaan automatiseren en liggen de plannen voor een verhuizing eind 2021 al op tafel. De verhuizing naar een nieuw pand zorgt er voornamelijk voor dat klanten nog beter en nog sneller geholpen kunnen worden. Een mooi doel. Met een frisse blik wordt er gekeken naar de toekomst en hoopt De Boer Dental uit Harkema u in de toekomst van dienst te kunnen zijn en te kunnen blijven. Heeft u een vraag voor De Boer Dental uit Harkema? Neem een kijkje op de website: www.deboerdental.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant