Afbeelding
Foto: Guido Pijper/Make it happen

Veel leerlingen vanaf komend schooljaar langer naar school

Algemeen 116 keer gelezen

Rotterdam - Komend schooljaar gaan ruim 1300 leerlingen op acht middelbare scholen op Zuid extra uren maken, de zogenaamde dagprogrammering. Deze verlengde leertijd is gericht op de brede ontwikkeling en het vergroten van kansen van leerlingen. De uitbreiding volgt op 36 basisscholen in Rotterdam-Zuid, waarvan het merendeel al dagprogrammering aanbiedt sinds de start van schooljaar 2019-2020. 

Naast taal, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling en oriëntatie op beroepen zijn er onder andere lessen natuur, gezondheid, sport, bewegen, cultuur en techniek. Wethouder Said Kasmi: “De kansengelijkheid van leerlingen stond al onder druk en daarna volgde ook nog de coronacrisis . Ik ben blij dat we daarom kinderen die het het hardst nodig hebben, dagprogrammering kunnen aanbieden. Met de extra leertijd krijgen ze meer ruimte om hun talenten te ontdekken en ontplooien. Iets dat niet altijd even vanzelfsprekend is om van huis uit mee te krijgen.” 

Sinds schooljaar 2019-2020 bieden alle basisscholen (30) in de Children’s Zone in Rotterdam-Zuid plus twee daar buiten, al hun leerlingen tien uur extra leertijd per week. Dit wordt gedaan in het kader van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Afgelopen schooljaar 2020-2021 zijn er vier basisscholen op Zuid bijgekomen en per schooljaar 2021-2022 komen daar dus ook acht scholen voor voortgezet onderwijs bij.

Marco Pastors, directeur van het NPRZ: “In de oproep ‘Dicht de Kloof!’ vragen vijftien burgemeesters extra aandacht voor de positie van de bewoners van de aandachtswijken. Deze raken verder achterop vergeleken bij de rest van ons land. Kinderen in deze wijken hebben niet dezelfde kansen als leeftijdgenoten elders. Achterstanden dreigen te worden doorgegeven aan een volgende generatie. De Dagprogrammering wordt door de 15 burgemeesters gezien als een van de werkende middelen om de kloof te verkleinen. Om kinderen in onze aandachtswijken dezelfde kansen te geven als hun leertijdgenoten elders.”

Meer info op onderwijs010.nl/themas/dagprogrammering/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant