Afbeelding
Aangeboden door Horren.com

Vijf tips voor het creëren van een duurzaam thuiskantoor

Algemeen 94 keer gelezen

Ben jij in de afgelopen maanden ook vanuit huis gaan werken? Bevalt dit je eigenlijk wel? Dan ben je zeker niet de enige. Veel werknemers geven er de voorkeur aan om in de toekomst enkele dagen vanuit huis te blijven werken. Als dit óók voor jou geldt, is het interessant om een thuiskantoor in te richten.

Bij het inrichten van een thuiskantoor moet je goed met enkele facetten rekening houden. Zo moet het thuiskantoor ergonomisch zijn, moet het thuiskantoor de gewenste stijl hebben én moet het thuiskantoor duurzaam zijn. Voor het duurzaam inrichten van een thuiskantoor vind je hieronder belangrijke tips.

Tip 1: kies voor een goede bureaustoel

Werk jij de nodige uurtjes op een dag zittend? Dan is het ongemeen belangrijk dat je een goede bureaustoel in jouw thuiskantoor neerzet. Kies voor een bureaustoel die je naar wens kunt verstellen, zodat je altijd een aangename zithouding aan kunt nemen. Stem bovendien de hoogte van de bureaustoel perfect af op de hoogte van jouw bureau. Op het internet kun je hier meerdere handige filmpjes voor vinden; daarmee weet je in ieder geval de perfecte zithouding aan te nemen.

Tip 2: zet planten in jouw thuiskantoor neer

Ook is het aan te raden om planten in jouw thuiskantoor neer te zetten. Waarom? Omdat de planten sfeer met zich mee brengen én zorgen voor de nodige zuurstof. Je weet hiermee dus niet alleen jouw thuiskantoor gezellig in te richten, maar het is met het oog op jouw gezondheid ook een verstandige keuze.

Bijkomend voordeel: je kunt tegenwoordig uit veel soorten planten kiezen. Ga je voor een grote plant naast jouw bureau? Of zet je meerdere kleine planten op de wandplank boven jouw bureau? De keuze is volledig aan jou!

Tip 3: zorg voor voldoende daglicht

Tevens is het aan te raden om altijd voor voldoende daglicht te zorgen. Hoe je dat kunt doen? Onder meer door jouw raam regelmatig open te zetten. Zonder raamdecoratie voor jouw raam welteverstaan. Ben je daarbij bang voor de binnenkomst van muggen? Dat is niet nodig! Met de juiste hor kun je namelijk alle muggen/insecten buiten de deur houden.

Tip 4: zorg voor de juiste kantoorbenodigdheden

Als je op een duurzame manier wilt werken, heb je hier duurzame kantoorbenodigdheden voor nodig. Zorg bijvoorbeeld voor goede pennen, voor een kladblok, voor een goede printer en voor een goede perforator. Zonder dat je het door hebt, heb je mogelijk best wat kantoorbenodigdheden nodig!

Tip 5: houd jouw thuiskantoor schoon en netjes

Tot slot is het advies om jouw thuiskantoor netjes te houden. Ruim het thuiskantoor regelmatig op, houd het thuiskantoor schoon en zorg daarmee voor 

een aangename werkomgeving. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat je in een schoon kantoor veel beter kunt werken. Je hebt meer concentratie, aangezien je minder afgeleid wordt door bijvoorbeeld rommel of stof. 

Zorg dus te allen tijde voor een schoon thuiskantoor. Volg ook de andere tips op en geniet daarmee elke werkdag van jouw geweldige thuiskantoor!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant