Afbeelding
aangeboden door crazy labels

Dé leukste bezienswaardigheden van Rotterdam

Algemeen 188 keer gelezen

De stad Rotterdam heeft veel te bieden voor een leuk dagje of weekendje uit. Zowel op historisch gebied als meer moderne vormen van vermaak is er voldoende te ontdekken. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en de samenstelling van je gezelschap kun je een leuk dagprogramma opstellen. Voor jong en oud, er is werkelijk keuze genoeg.

Een interessant museumbezoek

Wanneer je houdt van het bezoek van een museum heb je in de stad Rotterdam meer dan genoeg keuze. Een aanrader die vaak genoemd wordt, is het Maritiem Museum van de stad. De haven en de verbinding met de zee is al eeuwenlang een belangrijk kenmerk van Rotterdam. In dit museum leer je hier van alles over. Ook voor kinderen hebben ze een aansprekende deelcollectie. Op kunstzinnig gebied zijn het Boijmans van Beuningen en de Kunsthal zeker een bezoekje waard.

Een stadswandeling door historisch Rotterdam

Rotterdam heeft het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren gehad. De stad is meerdere keren heftig gebombardeerd. Overal vind je hier historische punten van terug, zoals monumenten en tekenen van wederopbouw. Je kunt zelf een mooie wandeling doen, bijvoorbeeld aan de hand van een routekaart van de VVV. Ook is het mogelijk een wandeling met een gids te boeken.

Ook een winkelfanaat kan hier zijn hart ophalen

Er is een groot centrum in de stad, waar diverse winkels te vinden zijn. De bekende grote winkelketens hebben hier vrijwel allemaal een vestiging, maar er zijn ook veel kleinere boetiekjes te vinden. Bijvoorbeeld op de Oud Binnenweg tref je de minder bekende winkeltjes, waar je soms geweldige vondsten kunt doen. Ook op dit gebied heeft de stad voor ieder wat te bieden.

Rotterdam ontdekken vanaf het water

De stad die zo verankerd is met zijn haven, heeft natuurlijk ook diverse mogelijkheden voor verkenning vanaf een boot. Er zijn verschillende rondvaartboten, maar ook een korte rit met de watertaxi is al een hele leuke ervaring. Met hoge snelheid maak je de overtocht van bijvoorbeeld Noord naar Zuid Rotterdam. Dit kan een leuke afsluiter zijn na een dagje de stad te verkennen. Er liggen hele prettige restaurants rondom de aanmeerplaatsen van de watertaxi. Dit is een combinatie die je niet in iedere stad treft.

Op een slimme manier mensen uitnodigen voor een leuke dag uit

Hopelijk heb je inmiddels voldoende ideeën voor een leuke dag in Rotterdam. Het uitnodigen van je gezelschap kun je ook op een handige en aansprekende manier doen. Denk eens aan het versturen van een gift-care pakketje. Op de deurmat een uitnodiging vinden voor zo’n leuke dag is altijd een succes. Met het kopen van een verzendlabel van Dymo 4XL regel je dit alles vanuit huis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant