Sinds 1 april is het parkeerterrein van het ss Rotterdam op het 3e Katendrechtse Hoofd ingericht als vaccinatielocatie.
Sinds 1 april is het parkeerterrein van het ss Rotterdam op het 3e Katendrechtse Hoofd ingericht als vaccinatielocatie. Foto: Jenaro Wattimena

Priklocatie bij ss Rotterdam staat festival in de weg: Nacht van de Kaap afgelast

Algemeen 200 keer gelezen

Rotterdam - Het theatrale muziekfestival De Nacht van de Kaap is afgelast. Het evenement, dat zaterdag 4 september zou plaatsvinden op de kop van Katendrecht, kan geen doorgang vinden omdat het festivalterrein is aangewezen als vaccinatielocatie.

Sinds 1 april is het parkeerterrein van het ss Rotterdam op het 3e Katendrechtse Hoofd ingericht als vaccinatielocatie. Hoewel de vaccinatiecampagne voorspoedig verloopt, kan niet worden gegarandeerd dat het terrein in het eerste weekend van september weer beschikbaar is voor de organisatie van het festival. In overleg met de betrokken partijen heeft festivalorganisator JMR Event Makers daarom besloten de Nacht van de Kaap dit jaar af te lassen.  

Organisator Jasper Scholte (JMR Event Makers) betreurt de situatie: “Wij hadden goede hoop dat het festival dit jaar doorgang kon vinden, maar de onzekerheid omtrent de aanwezigheid van de vaccinatielocatie op het festivalterrein gooit helaas roet in het eten. Er is ons toegezegd dat de vaccinatielocatie rond 31 augustus wordt afgebouwd, maar wij moeten voor die tijd al aan de slag om de podia en andere faciliteiten voor het festival op te bouwen. Kortom, het is een hele vervelende samenloop van omstandigheden. Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat de Nacht van de Kaap niet door kan gaan. Dat is zuur voor ons en alle medewerkers die het festival jaarlijks tot een succes maken, maar het is natuurlijk vooral vervelend voor onze trouwe bezoekers. Dat gezegd hebbende, gaan wij ervan uit dat we volgend jaar een glansrijke comeback op Katendrecht maken met een weergaloze editie. Nog eventjes geduld dus.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant