Afbeelding
Foto: gezondheidskloof.nl

Ruim 2200 mensen gevaccineerd op de markten van Rotterdam

Algemeen 95 keer gelezen

Rotterdam - Ruim 2200 mensen uit de kwetsbare doelgroepen zijn de afgelopen zaterdagen alsnog gevaccineerd bij de Visserijmarkt, Afrikaanderplein en Eudokiaplein in Rotterdam. Veelal mensen die al lang gevaccineerd hadden kunnen worden, maar twijfels hadden of bang waren voor de prik.  

Via de website gezondheidskloof.nl stond elke week een groep van 40 tot 60 gedreven hulpverleners klaar om te helpen bij de informatiekraam op de markt (samen met de buurtmaatjes) of in de priklocatie nabij (huis van de wijk of moskee). Het waren huisartsen, medisch studenten, doktersassistenten, verpleegkundigen, apothekers, apothekersassisten en artsen uit ziekenhuizen en een flink team van de GGD. 

Lees verder onder het filmpje.


De combinatie van informatie door zorgverleners  en nabijheid van vaccins blijkt te werken. Vaccinatie is des te belangrijker nu de deltavariant snel om zich heen grijpt en veel mensen in kwetsbare wijken nog niet optimaal beschermd zijn. De hulpverleners willen deze unieke samenwerking dan ook graag voortzetten en denken na over volgende acties. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant