Expositie Superstraat in het Wereldmuseum. Foto: Aad Hoogendoorn.
Expositie Superstraat in het Wereldmuseum. Foto: Aad Hoogendoorn.

Supertips van Uitagenda Rotterdam voor een leuke week!

Algemeen 21 keer gelezen

Culturele instellingen zijn weer open onder bepaalde voorwaarden. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.


Expositie: Superstraat
Superstraat is een doe-expo voor nieuwsgierige kinderen in het Wereldmuseum en is de hele zomervakantie geopend. Ga op pad met burendagceremoniemeester Freddy, snuffel in Aga’s toko en help haar de boodschappenlijstjes te scannen, studeer een dans in bij Rodney voor het zomercarnaval en leer meer over kleurrijke kostuums. Reserveer je ticket en tijdslot op www.wereldmuseum.nl. Vanaf €6.


William Shakespeare
Een theatersolo over William Shakespeare in quarantaine. Het is 1605. De pest is uitgebroken in London, de theaters zijn dicht en de bevolking zucht onder een lockdown. William kampt met een writer’s block. Zal het hem uiteindelijk lukken om een hit te produceren? Vrijdag 16 & zaterdag 17 juli op het dak van de Kruispleinflat. Scoor je ticket op www.rotterdamsedakendagen.nl. Entree €8


Delfshaven Festival
Van vrijdag 16 juli t/m zondag 8 augustus is er tijdens het Delfshaven Festival voor iedereen van alles te beleven. Terwijl de volwassenen genieten van een hapje, drankje en livemuziek, kunnen de kinderen in de weekenden meedoen aan allerlei activiteiten. Bekijk het gehele programma op www.delfshavenfestival.nl. Diverse prijzen.


Rondje Kralingse Plas
Voor iedereen die wel wat beweging kan gebruiken: loop Uitaganda’s nieuwe wandelroute rondom de Kralingse Plas. Neem je kids lekker mee want tijdens de wandeling is er genoeg te beleven voor jong en oud. Bekijk de gehele route in Uitagenda magazine of via www.uitagendarotterdam.nl. Gratis toegankelijk.Flirttips
Er zijn nog veel dingen onzeker als het gaat om wat er allemaal weer kan deze zomer. Maar dromen over een Summer of Love kan sowieso! Gerty van de Perre van Club Gewalt geeft je flirttips. Als actrice weet zij als geen ander hoe de act van verleiding in z’n werk gaat. Je leest alle flirttips in Uitagenda magazine of via www.uitagendarotterdam.nl. Gratis toegankelijk.Vang de Rotte
Het Chabot Museum daagde met Vang de Rotte iedereen uit om de Rotte te vangen in een schilderij, tekening, gedicht, beeld, foto of welk medium dan ook. Een selectie van ingezonden kunstwerken is nu te bewonderen in een kunstroute van 10 kilometer langs de Rotte. Check alle info op www.chabotmuseum.nl. Gratis toegankelijk.


Dansworkshop
Tijdens deze dansworkshop geeft Jessica Dos je iets mee van de hiphopcultuur. Kinderen worden op een speelse manier sensorisch en motorisch gestimuleerd. De workshop bestaat uit een opwarming, spel, opdracht en een mini-choreografie. Reserveer je gratis ticket op www.studiodebakkerij.nl. Gratis toegankelijk.Are we safe now

In de buitententoonstelling Are we safe now? maken zes kunstenaars werk bij de vaccinatielocatie Van Nelle Fabriek van de GGD. Op metershoge doeken laten zij zich inspireren door de pandemie. Op donderdag 15 juli is het de beurt aan Anan Striker. De kunstwerken zijn nog t/m zaterdag 31 juli te bewonderen. Gratis toegankelijk.


Fun Forest
In het klimbos Fun Forest in het Kralingse Bos klauter je van boom tot boom. Met acht verschillende parcoursen is er voor alle leeftijden genoeg te beleven. Voor de waaghalzen zijn er ook stukken waarbij je moet abseilen of over gespannen netten moet klauteren op grote hoogte. Meer informatie vind je op www.funforest.nl. Vanaf €16,95.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Buitententoonstelling Are we safe now? Foto: Luuk Smits.

Uit de krant