Het festival start op vrijdag 16 juli met muziek, drankjes en wereldse gerechten uit de keukens van de wijk.
Het festival start op vrijdag 16 juli met muziek, drankjes en wereldse gerechten uit de keukens van de wijk.

Delfshaven Festival: een maand lang ‘Te Land, ter zee en in Delfshaven’

Algemeen 94 keer gelezen

Rotterdam - Zet je schrap voor vier weken livemuziek, rondleidingen, verhalen en gezelligheid voor het hele gezin. Tijdens het Delfshaven Festival, van 16 juli tot en met 8 augustus, wordt het Piet Heynsplein omgetoverd tot een oase. Bekende partners als jazzcafé Dizzy, het Rotterdams Volkstheater, Ketels aan de Kade en podium Grounds presenteren een avontuurlijk programma vol optredens.

Rotterdam - Er is een hoop gaande in de festivalmaand. Hier het programma:

Werelds Delfshaven Weekend (16-18 juli)

Wist je dat er in Delfshaven wel 178 nationaliteiten wonen? Al die verschillende culturen en bijzondere verhalen uit de wijk komen samen tijdens het festival. In samenwerking met het Rotterdams Volkstheater is er een weekend lang circus, muziek, dans, straattheater en poëzie.

Opening Festival Delfshaven

Het festival start op vrijdag 16 juli met muziek, drankjes en wereldse gerechten uit de keukens van de wijk. Test je kennis over Delfshaven tijdens de Grote Delfshaven Quiz en sluit de avond af met het Duygu Alkan Quartet featuring Ernst Reijseger, Bao Sissoko en Urvin Doornkamp. Zangeres Duygu uit Izmir (Turkije) zingt traditionele slaapliedjes uit Anatolië in het Grieks, Sefardisch, Koerdisch en Armeens.

Te land, ter zee en... 

De opening is tevens het startschot van ‘Te Land, ter zee en in Delfshaven’. Elke zaterdag en zondag van het festival kun je tussen 12.00 en 14.00 uur deelnemen aan de waterfiets challenge op de Aelbrechtskolk. Race je tegenstander eruit, beantwoord alle vragen en luid de bel zo snel je kunt.

Luisteren, zingen & swingen

Op zaterdag 17 en zondag 18 juli nemen het Rotterdams Volkstheater en podium Grounds je mee op ontdekkingstocht met culturele, artistieke en culinaire hoogtepunten. Zing mee met het Smartlappenkoor Delfshaven, of droom weg bij de Kaapverdische klanken van Lena Evora. Maak kennis met wijktalent Jahniva en test je Bollywood dance skills met de Tanushri Dance Sensation. De dag eindigt met Cubaanse muziek en afrobeat. Op zondag 18 juli komt met ‘Adios!’ het verhaal van kleurrijk Delfshaven tot leven met muziek, dans, spoken word en verhalen. Muziekgezelschappen uit verschillende culturen in de wijk bezingen identiteit en migratie.

Dizzy op locatie (23-25 juli)

In dit weekend presenteren Jazzcafé Dizzy, Het Rotterdams Volkstheater en podium Grounds een avontuurlijk muziekprogramma vol lokale helden. Zoals DJ Handy Tim, de avantgardistische jazz/rockband AMAGUK, de funky heren van Joey Blu & BlueZbone en veel meer. Op zondag is er speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar het verhalenfestival ‘Delfshaven Vertelt!’ Ook zijn er workshops, rondleidingen, poppentheater en meer.

Echoes of a Pilgrim (30 juli, 31 juli, 1 augustus)

In Echoes of a Pilgrim staat de keerzijde van migratie centraal. Met behulp van universele talen als muziek en dans staan we stil bij geluiden van verdriet, heimwee, trots en soms ook woede. Op vrijdag 30 juli gaan DJ Gea Russell en Babar Luck met het publiek in gesprek over migratie in Delfshaven. Op zaterdag 31 juli krijgt poëzie een podium, waarbij dichter en kunstenaar Juan Heinsohn Huala met bevriende Rotterdamse dichters voordraagt. In de avond draait DJ Gea Russell lekkere platen en presenteren Rootz Lions ‘dub meets horns’. Op zondag geniet je van Kaapverdiaanse songs van Flores das Ilhas, Arabische muziek van Khorshid Dadbeh en bluegrass van de Switchbacks.

Ketels aan de Kade (6-8 aug.)

Tijdens het laatste weekend gaan we terug naar het Delfshaven van weleer. Op het Piet Heynsplein kom je terecht in een middeleeuws dorpsfeest. Bereid je voor op bijzondere marktkramen met luidruchtige kooplui, troubadours en verhalenvertellers, een openlucht herberg, (bier)proeverijen en demonstraties van eeuwenoude ambachten.

Meer informatie

De toegang voor (bijna) alle evenementen is gratis, maar let op: de maximale capaciteit is 100 personen per onderdeel (gebaseerd op de huidige coronaregels). Meer informatie: delfshavenfestival.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant