De Mat op het dak.
De Mat op het dak.

De Nieuwe Lichting voor het eerst te zien met ‘The Sound of Rotterdam’

Algemeen 184 keer gelezen

Rotterdam - Zeven jonge talentvolle Rotterdamse acts presenteren zich komende tijd als De Nieuwe Lichting aan het grote publiek. Met een album, een film én op het podium. De eerste single is al uit, De Mat. Woensdag kun je het hele stelletje met eigen ogen bekijken in Dordrecht, op een drijvend podium met tribunes op de kade.

Door corona gingen hun optredens (én hun doorbraak) vorig jaar niet door. Dus vertrokken eind 2020 zeven acts richting Orvelte (Drenthe) om daar in tien dagen ‘The Sound of Rotterdam’ te vangen. Verdeeld over zeven studio’s werd er tien dagen lang non-stop geproduceerd. En het resultaat komt nu naar buiten.

De Nieuwe Lichting bestaat uit Kuzko, Het Gezelschap, Le Motat, Socks;Sportssocks, Maask, Smudged en Beau Zwart. Ze hebben samen tientallen tracks gemaakt. Het beste daarvan komt op een album. Ook komt er een film van Charlie Meijer (bekend van de prijswinnende tv-serie Sloopteam) over het hele proces.

Hier zie je de eerste single, De Mat, uitgevoerd tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Lees verder onder het filmpje.


Tijdens de speciale avond van De Nieuwe Lichting kun je woensdag aan de Dordtse Energiekade natuurlijk de hele lijst acts live aan het werk zien. Inclusief allerlei kruisbestuivingen. Mar er is nog een stuk meer.

Aan weerzijde van het podium kun je vanaf 16.00 uur van alles verwachten. Streetart-artiesten Naamlooozz en Saya Deya beginnen met een leeg doek en aan het einde van het event presenteren zij een nieuw werk. Hun stijlen kenmerken zich door veel kleur en beweging. De kunstenaars komen uit de koker van streetart collectief Iconoclash.

En nog meer beweging komt terug in het dansprogramma, met stijlen uit de urban scene. L.D. Crew onder leiding van Annelot Lieng heeft een speciale choreografie gemaakt voor deze avond. En Joley Groeizaam zal onder zijn artiestennaam Pairodime de gelijknamige soloperformance opvoeren. Net als Megan Jane Simons.

Woensdag 28 juli is De Nieuwe Lichting voor het eerst live te zien, van 16.00 tot 21.00 uur, voor tien euro. Op de serie zomerconcerten van de Dordtse Feesten. Op diezelfde Dordtse Feesten kun je maandag 26 juli ook al Het Gezelschap zien, net als Kay Slice, die overigens komende week Rotterdammer van de Week is bij De Havenloods!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant