Kees Veldboer, directeur van de stichting Ambulance Wens is afgelopen maandag plotseling overleden
Kees Veldboer, directeur van de stichting Ambulance Wens is afgelopen maandag plotseling overleden Foto: Joop van der Hor

Oprichter stichting Wens Ambulance Veldboer overleden

Algemeen 219 keer gelezen

Het bestuur van de Stichting Ambulance Wens heeft maandagavond bekend gemaakt dat die dag de directeur en oprichter Kees Veldboer ten gevolge van een hartstilstand plotseling is overleden. Veldboer is 62 jaar geworden.

ALBRANDSWAARD- De stichting Wens Ambulance welke door Poortugaaler Veldboer in 2007 werd opgericht heeft in de afgelopen 14 jaar meer dan 16.000 laatste wensen vervuld van mensen die kortelings daarna zijn overleden aan uiteenlopende ziekten. Kees, zijn vrouw Ineke en een grote schare vrijwilligers hebben al die jaren de meest uiteenlopende wensen van ernstig zieke mensen vervuld. Van nog snel even naar het strand om van een laatste zonsondergang te genieten tot wensen over de grenzen. 

Uniek in zijn soort

Enkele weken geleden vervulde de stichting nog de laatste wens van de familie van de bekende schrijver, columnist en wijkjournalist Hoogvlieter Jan Koopmans door Jan, vrouw Jolanda en de (klein)kinderen naar de Spido te vervoeren vanwaar de ernstig zieke Jan Koopmans voor de allerlaatste keer door de havens van ‘zijn’ Rotterdam werd gevaren. ‘Een afscheid om nooit te vergeten’ zo liet zijn vrouw Jolanda na Jans overlijden weten. 

Kees Veldboer was uniek in zijn soort, een uiterst sociaal bewogen mens met een groot hart. De van origine Rotterdammer Veldboer begon de stichting in 2007 nadat hij twintig jaar als ambulancechauffeur had gewerkt. De stichting heeft in de afgelopen 14 jaar meer dan 16.000 wensen vervuld. OP RTV Rijnmond vertelde hij over het ontstaan van het idee voor het oprichten van de Wens Ambulance; ‘Ik was ambulancechauffeur en reed een terminale patiënt van het ene naar het andere ziekenhuis. Omdat er even tijd over was, reden we naar de een havenkade. Dat deed de patiënt goed. Hij vertelde over zijn herinneringen en knapte zelfs een beetje op.’ Voor Veldboer reden om verder te denken. Hij richtte de stichting op die wensen vervult van mensen die niet lang meer te leven hebben. 

Dagelijks rijden de ambulances van de Stichting Ambulance Wens door Nederland om wensen te vervullen. Het initiatief heeft in meerdere landen navolging gekregen. In Europa, maar bijvoorbeeld ook in Colombia. Kees Veldboer is in 2016 door de Britse BBC onderscheiden met de Outlook Inspirations Award, een prijs voor mensen die inspireren om anderen bij de staan. Het bestuur laat weten dat alle geplande wensen waar mogelijk doorgaan. ‘Kees zou niet anders hebben gewild. Wij zetten zijn levenswerk voort!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant