Het is een wonder dat er geen ernstige ongelukken zijn gebeurd...
Het is een wonder dat er geen ernstige ongelukken zijn gebeurd... Foto: Miniworld Rotterdam

Spoor van vandalisme in Miniworld Rotterdam: ‘Een bloederige toestand’

Algemeen 172 keer gelezen

Rotterdam - Miniworld Rotterdam aan het Weena 745 is net de echte wereld. Dat geldt voor al het moois dat onze stad te bieden heeft, maar óók voor vervelende zaken. Zo kreeg de Rotterdamse miniwereld deze week te maken met een spoor van vandalisme. Dat komt vaker voor, net als ontvoering.

door Emile van de Velde

Er gaan zo nu en dan weleens dingen kapot in Miniworld, soms ontsporen er treinen of zijn er botsingen. Maar deze week was het in één hoek wel heel erg raak. Op de plek waar Miniworld de binnenhavens van Rotterdam heeft nagebouwd, lag er van alles overhoop. Vrachtwagens stonden gevaarlijk dicht, en half gesloopt, op de treinrails, mensen lagen op straat en bij een optreden van Conny Janssen Danst in het Ferro Dome waren alle bezoekers zomaar midden in de voorstelling gegooid. ‘Veel van onze bewoners waren meteen flauw gevallen, het was een bloederige toestand’, laat een medewerker weten. Zij trof de schade deze week aan toen ze een nieuwe inwoner van de miniatuurwereld op z’n plek wilde zetten. ‘Het was echt een spoor van vandalisme. Precies in een uithoek die niet zo goed te zien is, net als de echte havens vaak stil en donker kunnen zijn.’

Lees verder onder de foto.

De politie was uiteraard snel ter plaatse. Sterker nog: hun eigen bus was slachtoffer geworden van de anonieme vandaal! Terwijl de medewerkers van Miniworld met lijm aan de slag gingen om alles te herstellen, werden de mini-bewoners meteen aan de tand gevoeld door de mini-agenten.

Het komt vaker voor dat (vooral jeugdige) bezoekers de aandrang krijgen met de poppetjes en voertuigen te spelen. Miniworld kiest er bewust voor niet al te veel afscheidingen te plaatsen en de toezichthouders kunnen niet overal tegelijk zijn. Maar het kan ook te ver gaan. Zo is bijvoorbeeld Superman al meerdere keren verdwenen! Ook andere inwoners en zelfs de leeuwen van Diergaarde Blijdorp worden soms het slachtoffer van ontvoering. Miniworld betaalt bewust geen losgeld aan ontvoerders, één keer leidde dat tot een anonieme envelop met wat poppetjes en een excuusbrief in de bus.

Miniworld Rotterdam is overigens dolblij dat de coronasluiting achter de rug is. Het is eindelijk weer druk aan het Weena, zeker nu de zomer behoorlijk in het water aan het vallen is. Kijk voor kaartverkoop, reserveren van een tijdstip en andere informatie op miniworldrotterdam.com!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant