Afbeelding
Column

‘Pleur die scooter maar neer joh, dat anderen er last van hebben, zal me m’n reet roesten’

Algemeen 381 keer gelezen

Rotterdam - Zoals meer mensen ergert Tineke Speksnijder zich een ongeluk aan de deelscooters die iedereen overal maar parkeert. En dat maakt ze in haar nieuwe column voor De Havenloods eens goed duidelijk: ‘Pleur daar maar neer joh.’

‘Leenscooters. Het idee is leuk, jammer dat er over de uitvoering minder is nagedacht. Zo wordt iets dat voor veel mensen top is, voor anderen één grote bron van ergernis. Afgelopen vrijdag was het op de plek waar de Schouw zit in de Witte de Withstraat bizar. Op het stuk naast het terras stonden ze kris kras door elkaar. Ook voor de ingang van het terras. Neergezet onder het motto van, joh, ik pleur dat ding maar hier neer, ben ik hem kwijt, dat anderen er last van hebben, zal me m’n reet roesten. Hij is toch niet van mij.

En zo lopen Mirjam en Renato, die bij mij werken, te slepen met die rotscooters. Een mevrouw met een rollator kon er niet meer uit door die dingen. En zo krijg je discussies van: ‘Hé man, wat ben je nou aan het doen? Wil je serieus dat ding hier neerzetten? Misschien willen er ook nog auto’s door of mensen.’ Meestal krijg ik dan een niet begrijpende blik. Als ik dan zeg dat ze hem lekker ergens anders moeten neerzetten, waar ‘ie niet in de weg staat, krijg ik vaak een diepe zucht. Ja, moet je misschien wel honderd meter lopen. 

Tis wat allemaal. Nou heb ik me laten uitleggen dat als je die scooters van Go huurt, je een foto moet maken hoe je hem parkeert. En bij fout parkeren krijg je een boete. Prima systeem lijkt me. Maar bij Felix en Check hoeft dat dus niet. Waarvoor wij jullie hartelijk danken. En zo staan ze in het bos en als je een week later komt staan ze er nog. Of gewoon midden op een fietspad. Fiets je er toch lekker omheen joh. Zeur niet. Of voor je deur, je kan er toch nog wel langs . 

Maar waarschijnlijk wordt het nog erger. Vriend Dick was in Berlijn en stuurde een foto van leensteppen. Dat was een zooitje, niet normaal. Komt hier ook nog heen. Dus verhuurbedrijven, neem je verantwoording. En anders, gemeente stel hier paal en perk aan. Dan blijft het voor iedereen leuk.’

Tineke Speksnijder is eigenaar van café de Schouw op de Witte de Withstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant