Roffa Mon Amour. Foto: Tomas Mutsaers.
Roffa Mon Amour. Foto: Tomas Mutsaers.

De tips voor komende week: van Roffa Mon Amour tot Delfshaven Festival!

Algemeen 152 keer gelezen

Culturele instellingen zijn weer open onder bepaalde voorwaarden. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

Roffa Mon Amour
In augustus kun je weer gezellig films kijken in de open lucht. Festival Roffa mon Amour staat bekend om haar bijzondere locaties, waar je films van nieuwe makers en klassiekers op groot scherm kunt bekijken. Dit jaar strijkt het filmfestival van woensdag 4 augustus t/m zondag 15 augustus neer in de beeldentuin van AVL Mundo. Kijk voor meer informatie op www.roffamonamour.nl. Vanaf €7,50.


Maaspodium Terras
Zin in een terrasje? Kom naar Maas! Op het Maaspodium grasterras heb je de ruimte om te relaxen in één van de strandstoelen. Deze zomer is het terras alleen open bij mooi weer van donderdag t/m zondag vanaf 12:00 uur. Op vrijdagavond is het Vegan Friday en kun je vers en veganistisch eten voor een tientje. Bekijk het gehele programma van Maaspodium op www.maastd.nl. Gratis toegankelijk.


Delfshaven Festival
Delfshaven Festival is in volle gang! Dagelijks is er voor iedereen van alles te beleven. Terwijl de volwassenen genieten van een lekkere versnapering en livemuziek, kunnen de kinderen in de weekenden meedoen aan allerlei activiteiten. Het festival is nog t/m zondag 8 augustus te bezoeken. Bekijk het programma op www.delfshavenfestival.nl. Diverse prijzen.



Expo: Publieke werken
Publieke Werken is een buitenexpositie door heel Rotterdam met werk van ruim 600 kunstenaren op buitenreclameborden. Alle werken zijn te bewonderen in de voetgangerstunnel van de Maastunnel. De expositie is nog t/m zondag 1 augustus te bezichtigen. Gratis toegankelijk.



Veels Te Echt
Een geluidswandeling dwars door de stad met een intrigerende soundtrack. Via een app op je telefoon loop je een route van ongeveer een uurtje. Verschillende punten op de route starten geluidsfragmenten die je begeleiden op je weg. De route is nog t/m zaterdag 31 juli gratis te downloaden op www.jorgschellekens.nl/veels-te-echt. Gratis toegankelijk.



Bosbadderen
Deze zomermaanden kun je bosbadderen bij Trompenburg Tuinen & Arboretum. Deze Japanse gezondheidstrend heeft volgens wetenschappers een positief effect op je immuunsysteem, je stressniveau en je cognitieve prestaties. Dompel je onder en kom in contact met de natuur. Alle info vind je op www.bosbadderen.nl. Deelname €32.


Kaat Mossel 2.0
Dit Rotterdamse restaurant staat bekend om haar verse vis en mosselen. Een fijn plekje dat het zwaar te verduren heeft gehad met een brand in februari 2020 en het coronavirus. Na een verbouwing zijn ze er weer helemaal klaar voor en kun je plaatsnemen op het vernieuwde terras. Kaat Mossel is te vinden aan de Admiraliteitskade 85.



Blijdorp in de avond
Deze zomervakantie is Diergaarde Blijdorp iedere vrijdag geopend tot 21:00 uur. Geniet van de avondzon en ontdek hoe de dieren zich klaarmaken voor de nacht. Verspreid door de Diergaarde vind je verschillende foodtrucks en terrasjes voor een hapje en een drankje. Scoor je ticket en tijdslot op www.diergaardeblijdorp.nl. Vanaf €15,50.


Tijdelijk Huis van Thuis
De expoTijdelijk Huis van Thuis  onderzoekt de wisselingen die ons huiselijk interieur recent heeft doorgemaakt. De expositie is nog t/m zondag 29 mei 2022 te bezoeken bij het Nieuwe Instituut. Meer weten? Check  www.hetnieuweinstituut.nl. Vanaf €7. 

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Expositie Tijdelijk Huis van Thuis. Foto: Johannes Schwartz.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant