Sinfonia Maritiem Concert. Foto: Fleur Beerthuis.
Sinfonia Maritiem Concert. Foto: Fleur Beerthuis.

De leukste tips van Uitagenda Rotterdam voor komende week!

Algemeen 176 keer gelezen

Culturele instellingen zijn weer open onder bepaalde voorwaarden. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.


Maritiem Festival
Maak kennis met de Rotterdamse haven bij het Maritiem Festival van zaterdag 28 augustus t/m vrijdag 5 september. De gehele week zijn er onder andere rondvaarten, demonstraties, optredens en gastschepen te bewonderen. Verder is er muziek op de kade en kun je proeven van al het lekkers dat de zee ons biedt. Kijk voor het gehele programma op www.maritiemmuseum.nl
Diverse prijzen.


Sinfonia Maritiem Concert
Op vrijdag 3 en zaterdag 4 september brengt het orkest Sinfonia Rotterdam werken van Beethoven, Haydn en Mozart ten gehore. Tussendoor klinkt er naast soul van Shirma Rouse en wereldmuziek van Mehmet Polat ook poëzie door stadsdichter Anne Vegter. Bestel je gratis ticket op www.sinfoniarotterdam.nl. Voor dit event heb je een negatieve testuitslag, vaccinatie- of herstelbewijs nodig via de CoronaCheck-app. Gratis toegankelijk.


Fietsroute Slavernijverleden
Open Monumentendag heeft drie nieuwe routes online gezet, waaronder eentje over het slavernijverleden van Rotterdam. Ondanks het bombardement zijn er wel degelijk sporen van het koloniale verleden terug te vinden in de stad. Een aantal van die plekken en de bijbehorende verhalen ontdek je met deze fietsroute. Download de fietsroute
op www.omdrotterdam.nl. Gratis toegankelijk.



O. Festival
O. Festival is in volle gang! Dit jaar heb je de keuze uit een veelzijdig programma. Van performances tot electropop en van smartlappen tot streetculture. Er zijn van maandag 23 t/m zondag 29 augustus meer dan 65 voorstellingen te zien op 25 locaties in Rotterdam waarbij de focus ligt op avontuur, talentvolle makers en het mixen van genres. Check het programma op www.o-festival.nl. Vanaf €7,50.


The Never Ending Story
In de Centrale Bibliotheek kijk je naar vermakelijke jeugdfilms gebaseerd op kinderboeken. Kom en geniet van onder meer Paulus de Boskabouter, Bolke de Beer, Winnie de Poeh en Alice in Wonderland. Op vrijdag 27 augustus draait de film The Never Ending Story (6+). Kijk voor meer informatie op www.bibliotheek.rotterdam.nl. Gratis toegankelijk.



Keile Classics
Keilecafe gaat op zondag 29 augustus terug naar de goede oude tijd, waar het allemaal begon. Onder anderen DJ Almelo, Jason Dirks, Kries, Mowgli en Young Dryas verzorgen de muziek. Tickets zijn verkrijgbaar op www.keilecafe.nl. Voor dit event heb je een negatieve testuitslag, vaccinatie- of herstelbewijs nodig via de CoronaCheck-app. Entree €4,99.



JANDINO
Op woensdag 1 september geniet je bij Theater Zuidplein van een avond vol grappen van Jandino. Tijdens zijn show gaat hij het hebben over de onzekere tijd waar we in leven. Maar ook over de angst voor het grote zwarte gat en het onbekende. Samen met het publiek gaat hij op onderzoek uit wat er gebeurt als hij in het diepe springt. Scoor je ticket op www.theaterzuidplein.nl. Entree €24,50.


Rotterdamse parkenmaand
De gehele maand september staat in het teken van groene activiteiten tijdens de Rotterdamse Parkenmaand. Ook dit jaar zijn er weer tal van wandelingen, workshops, natuurwerkdagen en (dans)voorstellingen te boeken. Kijk voor het gehele programma op www.rotterdamseparkenmaand.nl. Diverse prijzen.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Maritiem Festival. Foto: Marco De Swart.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant