Momenten uit het straattheaterfestival
Momenten uit het straattheaterfestival Foto: Petra Groenenboom

Aan het eind van deze summerschool kunnen 120 kinderen levend standbeeld zijn

Algemeen 140 keer gelezen

Rotterdam - Een festival kan dit jaar niet doorgaan, maar als alternatief organiseert Straattheater Festival Rotterdam een unieke creatieve summerschool in Feijenoord: Moving Statue.

Ook Straattheater Festival Rotterdam gaat voor de tweede keer achter elkaar niet door. Het Deliplein op Katendrecht, dat op 21 augustus vol zou staan met de meest verrassende, kleurrijke en kwalitatieve straattheater voorstellingen en workshops, zal er dit jaar wederom leeg bij staan. Maar de organisatoren Sjaak Overveld en Femke Schot, hebben zich niet uit het veld laten slaan en hebben samen met hun team een geweldig alternatief neergezet.

Sjaak: “Wij zijn 15 jaar geleden met het straattheaterfestival begonnen vanwege onze passie voor (straat)theater en omdat wij het gevoel hadden dat steeds minder mensen deze passie met ons deelden. Wij vinden dat iedereen, en vooral kinderen, in aanraking moeten komen met (straat)theater in de hoop dan hun verbeelding en fantasie aangewakkerd wordt. Daarom brengen wij theater naar hen, de straat wordt hun podium.”

“Omdat we dit jaar wederom geen festival kunnen organiseren, en wij natuurlijk niet stil zitten, hebben Sjaak en ik bedacht dat we straattheater letterlijk naar de kinderen brengen. Wij gaan ervoor zorgen dat de straat hun podium wordt,” aldus Femke. “Wij bieden 120 kinderen van 6 tot 13 jaar de kans om deel te nemen aan de creatieve summerschool ‘Moving Statue’, een zomerschool waar kinderen door professionele docenten geleerd wordt hoe ze zich kunnen presenteren als een levend bewegend standbeeld. En dat niet alleen: aan het einde van de week mogen de kinderen de acts presenteren aan familie en vrienden met een bijzonder programma en vrolijke straattheatervoorstellingen (uiteraard afhankelijk van de dan geldende maatregelen).”

De creatieve summerschool vindt plaats van 9 t/m 13 augustus in sportspeeltuin Hillesluis en speeltuin de Klimroos en van 17 t/m 21 augustus in Huis van de Wijk ’t Steiger en Circus Rotjeknor. Vol = vol maar, wil je toch meedoen, dan kun je online meedoen aan de challenges en maak je kans op een plekje op het echte podium!

Kijk voor meer info op:

www.straattheaterfestivalrotterdam.nl/creatieve-summerschool/

Momenten uit het straattheaterfestival
Momenten uit het straattheaterfestival
Flyer voorkant
Flyer achterkant
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant