Eva van Pepchalknl maakte deze krijttekening na het overlijden van Joshua (15). 'Met deze pepchalk roep ik op tot een wapenvrij Rotterdam.'
Eva van Pepchalknl maakte deze krijttekening na het overlijden van Joshua (15). 'Met deze pepchalk roep ik op tot een wapenvrij Rotterdam.' (Foto: Eva van Woerkom)

Aanpakken wapenbezit actueler dan ooit, die troep moet van straat af

Algemeen 182 keer gelezen

Rotterdam - Woningen en auto’s die beschoten worden, caféruzies die met het pistool worden uitgevochten, een slechts vijftienjarige jongen die doodgestoken wordt. Etcetera, etcetera... Na een onwaarschijnlijke hoeveelheid geweldsincidenten afgelopen week is het aanpakken van (vuur)wapenbezit helaas weer helemaal actueel.

‘Wat is er toch aan de hand met deze stad?’, vraagt onze columnist Rachid Benhammou zich af in De Havenloods van deze week. ‘Kinderen van amper 12 jaar oud, die met machetes rondlopen, groter dan henzelf. Tieners die elkaar doodschieten, volwassenen die elkaar het licht uit de ogen steken. Een mensenleven is blijkbaar niks waard.’

Eva van Woerkom van Pepchalk liep donderdagavond meteen met haar krijt naar buiten nadat de 15-jarige Joshua was overleden door messteken. ‘Een steekpartij in mijn geliefde Beverwaard. De wijk waar ik opgroeide. Er zijn geen woorden... Ik heb zo te doen met familie en bekenden’, schreef ze op Instagram. Zij maakte een krijttekening op de stoep om een statement tegen wapengeweld in de stad te maken.

De politie hoopt op steun van alle Rotterdammers om nieuw geweld te voorkomen. De tipgeldregeling uit 2019 is actueler dan ooit. Als dankzij jouw tip een vuurwapen in beslag wordt genomen, kun je daar 750 euro voor krijgen. Via 06-33236432 kun je vertrouwelijk informatie doorgeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant