Audiotour In Afri. Foto: Mo Alzoabi.
Audiotour In Afri. Foto: Mo Alzoabi.

Dit zijn dé uitgaanstips voor komende week!

Algemeen 197 keer gelezen

Culturele instellingen zijn weer open onder bepaalde voorwaarden. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.


Audiotour: In Afri
Loop de audiotour In Afri door de Afrikaanderwijk en luister naar de verhalen van tien wijkbewoners. Je komt langs bijzondere plekken die laten zien wat de wijk zo mooi maakt, maar ook plekken die storen komen aan bod. Met deze audiotour kom je erachter wat de veranderingen in de Afrikaanderwijk betekenen voor de bewoners. Reserveer een tijdslot 
op www.watwedoen.nl. Entree €2,50.



40 jaar Baroeg
Baroeg is al 40 jaar een begrip in Rotterdam. Met de expositie 40 jaar Baroeg duik je in het verleden met talloze affiches, posters, setlists en ander archiefmateriaal. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te doen zoals ‘Vraag het een Baroegiaan’, een Fanzinemiddag en muzikale lezingen. De expositie is nog t/m zondag 29 augustus te zien bij DIG IT UP. Gratis toegankelijk.



Waterfietsen
Altijd al willen fietsen op het water door de Rotterdamse haven? iKapitein maakt het mogelijk met hun nieuwe Schiller Waterfiets. Op het frontdeck - bevestigd aan de voorkant van de waterfiets - kun je ook nog gezellig iemand meenemen. Kijk voor het gehele aanbod op www.ikapitein.nl. Prijs: €25 per uur.



Wijn tappen
Zin in een lekker wijntje dit weekend? Bij de nieuwe winkel WineTank kun je je eigen wijn tappen! Ze hebben zestien wijnen op de tap waarvan acht gekoeld. Je hebt de mogelijkheid om in de winkel een glazen fles te kopen maar je mag ook je eigen fles meenemen. WineTank is te vinden op de Van Oldenbarneveldstraat 128. Winkel gratis toegankelijk.



Podcast: R’damse Nieuwe
Wekelijks behandelen connectoren Pim Roggeveen en Hugo van der Kooij van R’damse Nieuwe verschillende Rotterdamse onderwerpen. Met sprekers hebben ze het over de toekomst van de stad, innovatie, ondernemerschap, cultuur, voedsel en meer. Gasten als Ahmed Aboutaleb, Heilige Boontjes en Awesome Foundation namen al plaats. Beluister de podcast via www.rdamsenieuwe.nl. Gratis toegankelijk.


Expo: Fake me hard
Een tentoonstelling over onder andere big data, algoritmes, technologie en digitalisering. Ervaar grootschalige, futuristische installaties van meer dan 40 kunstenaars. Bij binnenkomst word je uitgenodigd een zelfgemaakte fake identity aan te nemen waarmee je een geheimzinnige wereld kunt betreden. Aan de hand van kunstinstallaties word je confronteert met urgente vragen. De expositie is nog t/m zondag 15 augustus te bezoeken bij AVL Mundo. 
Kijk voor meer informatie op www.fakemehard.nl. Vanaf €6.



Maritieme Rondvaart
In de zomermaanden organiseert Maritiem Museum rondvaarten met museumschepen van anderhalf uur door de Rotterdamse haven. Ervaar de Erasmusbrug, ss Rotterdam en de skyline van Rotterdam vanaf het water. De bemanning vertelt je graag meer over het schip, de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten. Boek je ticket en tijdslot op www.maritiemmuseum.nl. Vanaf €4.


Jeugdfilms bij de bieb
In de zomervakantie kun je in de Centrale Bibliotheek genieten van vermakelijke films gebaseerd op kinderboeken. Kom en geniet van onder meer Paulus de Boskabouter, Bolke de Beer, Winnie de Poeh en Junglebook. Vrijdag 6 augustus draait de film Where The Wild Things Are (9+). Ontdek het gehele filmaanbod op www.bibliotheek.rotterdam.nl.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Expositie Fake Me Hard. Beeld: Gert Jan van Rooij
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant