Dean Bowen.
Dean Bowen. Foto: Khalid Amakran/Bibliotheek Rotterdam
Luisteren

Dean Bowen blikt met audiobundel terug op periode als stadsdichter

Algemeen 206 keer gelezen

Rotterdam - Oud-stadsdichter Dean Bowen heeft een audiobundel uitgebracht. De bundel bevat zeventien ingesproken gedichten die zijn gemaakt tijdens zijn periode als stadsdichter van Rotterdam en geeft een terugblik op gebeurtenissen uit 2019 en 2020.

Tijdens zijn periode als stadsdichter zocht Dean naar nieuwe vormen om zijn gedichten bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Hij is daarom verschillende samenwerkingen aangegaan om zijn gedichten audiovisueel te maken. Zo zijn drie van stadsgedichten op bijzondere wijze verbeeld in de filmreeks ‘Tussen de zinnen in’. In dat drieluik aan herdenkingsgedichten biedt hij troost aan Rotterdammers. Tijdens de herdenking van 14 mei in 2019 combineerde hij poëzie met dans, door Amenti Collective te laten dansen op zijn voordracht. Op de planken van het Bibliotheektheater heeft Dean nog eens vijf stadsgedichten op beeld vastgelegd.

Dean schreef onder andere over en voor het Rotterdamse nachtleven, het woonbeleid, het overlijden van Jules Deelder, Black Lives Matter en de Rotterdamse herdenkingen. Hij heeft een film gemaakt over het Rotterdamse woonbeleid en droeg zijn gedicht ‘Nacht en leven’ voor tijdens een bijeenkomst op het Stadhuisplein. 

De audiobundel is hier te beluisteren. Daarnaast zijn alle gedichten te lezen op deze website.


De stadsdichter van Rotterdam schrijft per jaar zes gedichten over gebeurtenissen in de stad. De stadsdichter wordt benoemd door het college van burgemeester en wethouders. Dean Bowen was in 2019 en 2020 de stadsdichter van Rotterdam. Zijn opvolger is Anne Vegter, die nu halverwege haar eerste jaar als stadsdichter is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant