De 6 wijkbussen, en coördinator Wijkbus Alexander Joyce Hoeneveld.
De 6 wijkbussen, en coördinator Wijkbus Alexander Joyce Hoeneveld.

Wijkbussen Alexander rijden weer op volle toeren van deur naar deur

Algemeen 75 keer gelezen

Rotterdam - De wijkbussen in Alexander rijden weer op volle toeren van deur naar deur. In een ingezonden stuk lezen we hoe hat gaat en worden we voorgesteld aan coördinator Joyce Hoeneveld.

‘De coronaperikelen zijn in de afgelopen maanden natuurlijk best van invloed geweest op het deur-tot-deur vervoer van de 7 Wijkbussen.  Sinds de oprichting in 1987 heeft de stichting Wijkbus Alexander alleen maar een enorme groei gekend in de service vervoerregeling aan senioren vanaf 55 jaar.

De maatregelen als het bv. gaat om het clean houden van de bussen nemen de 50 vrijwillige chauffeurs nu graag op de koop toe. Honderden senioren kunnen weer op vertrouwde wijze van huis worden opgehaald om te worden gebracht naar de fysio, het IJssellandziekenhuis, de supermarkt, gezondheidscentra of naar familie,  vrienden en noem maar op.

De aanvankelijke terughoudendheid om van de diensten van de Wijkbus gebruik te maken maakt weer plaats voor enthousiasme bij senioren die volop weer kunnen genieten van stapjes buiten de deur.

En dat enthousiasme zien we ook bij alle vrijwilligers terug die we aantreffen op het kantoor van de Wijkbus aan de Prinsenlaan 569 in het Lage Land.

Een centraal adres waar alle wijkbusdagen (maandag t/m vrijdag) beginnen en waar ook Joyce Hoeneveld als betrekkelijk nieuwe coördinator regelt dat alle taken door het voltallige vrijwilligerscorps stipt worden gedaan en ook nieuwe aanmelders goed worden geïnformeerd over de mogelijkheden.

Joyce: “De Wijkbus werkt als een pilletje van de dokter”

Wat Joyce sinds haar komst  naar de Wijkbus met name heeft gemerkt, is dat het contact houden met de buitenwereld:  “Even een ritje naar bv. de markt om daar rond te neuzen“ werkt als een pilletje van de dokter. “Het is niet voor niets dat de 7 gele bussen een zeer vertrouwd beeld zijn in Alexander (Lage Land, Nesselande, Ommoord, Zevenkamp, Oosterflank, Prinsenland en Kralingse Veer)”. 

“En dan ook nog met minimale ritkosten en een zeer lage deelnemersbijdrage per jaar dankzij financiële bijdragen van gemeente Rotterdam en door sponsoring” voegt Joyce toe.

Het najaar- en winterseizoen komt er weer aan. “We gaan er weer goed tegenaan” en Joyce maakt daarbij een uitnodigend gebaar om maar in de 7 bussen plaats te nemen. Joyce Hoeneveld en de dagelijkse telefonistes ( tel. 455.85.17)  noteren dan weer volop de gewenste ritten en geven graag informatie over evt. deelname.’

Uit de krant