Beeld uit de betoverende animatiefilm Spirited Away, de Netflix-hit die woensdag in LantarenVenster wordt vertoond.
Beeld uit de betoverende animatiefilm Spirited Away, de Netflix-hit die woensdag in LantarenVenster wordt vertoond. Foto:

Vier de zomer in LantarenVenster

Algemeen 161 keer gelezen

Rotterdam - Nog een week lang kun je de zomer vieren in LantarenVenster. Met leuke en leerzame zomerworkshops en uiteraard de nodige films op het programma.  

Zo wordt dinsdag 17 augustus in samenwerking met stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst een herdenking rond Dia di Tula georganiseerd met speciaal voor kinderen en hun ouders een workshop rondom het thema slavernij, in het bijzonder het slavernijverleden van Nederland op Curaçao. Om 14.30 uur is er een workshop rondom het thema slavernij. Aan de hand van drie afleveringen van de serie De Slavernij Junior en een interactieve workshop door Vany Hooi (programmeur Dia di Tula) maken kinderen kennis met de geschiedenis van de slavernij. Ook wordt aandacht besteed aan het leven van kinderen in de tijd van de slavernij en worden nog steeds bestaande vormen van slavernij belicht. Dia di Tula in Rotterdam is een evenement waarin het Nederlandse slavernijverleden centraal staat. Op iedere Dia di Tula staat een thema centraal dat de gedeelde geschiedenis van dit slavernijverleden van Nederland belicht. De afgelopen jaren waren dit de thema’s ‘Vrijheid’ en ‘Vrouwen in de slavernijperiode’. Voor dit jaar is als thema gekozen ‘Het kind in de slavernijperiode’.

Camera Japan / Netflix-hit Spirited Away

In samenwerking met Camera Japan is er woensdag 18 augustus een vertoning van de betoverende animatiefilm en Netflix-hit Spirited Away met een maskerworkshop. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het maken van een eigen Japans Kami-masker. Kami zijn geesten of goden uit Japan. Ze komen in allerlei vormen en gedaanten voor, en hebben allemaal hun eigen speciale krachten. Tijdens deze workshop leren jij en je ouder(s)/begeleider(s) meer over deze Kami en waarom er in Japan Kami-maskers worden gemaakt.

Wil jij ook je eigen Kami-masker maken? Meld je dan snel aan voor deze zomerworkshop!

Spirited Away is een fantastische animatiefilm van Hayao Miyazaki, de tekenmeester en regisseur van het mythische animatie-epos Princess Mononoke (1997). Spirited Away opent met een familie-uitje dat strandt in een verlaten pretpark waar de ouders van de tienjarige Chihiro prompt veranderen in enorme varkens. Het park blijkt een rustplek voor allerhande goden en geesten die hun tijd tussen de mensen achter de rug hebben. Chihiro leert de absurde regels van haar nieuwe, op wankel kapitalistische leest geschoeide wereld – samen met vriendje Haku – en transformeert van een doorsnee verwend meisje in een zelfverzekerde heldin. Best bezochte animatiefilm in thuisland Japan. Winnaar van een Gouden Beer en een Oscar. Kijk voor kaarten en meer info op www.lantarenvenster.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant