Opgesloten Kip...
Opgesloten Kip... Foto: Peter Buisman
Filmpje

De Ommoordse Kip is weer vrij na opsluiting, hij blijkt niet gevaarlijk...

Algemeen 300 keer gelezen

Rotterdam -  De Ommoordse Kip is begonnen aan z’n nieuwe leven in de speeltuin. Dat had nog wel wat voeten in de aarde, want de Kip moest gekeurd worden en werd eerst een tijdje in een heus kippenhok geplaatst. Maar nu is het beestje vrij en mag iedereen ermee spelen!

De Ommoordse Kip stond 38 jaar aan de President Wilsonweg ter hoogte van Kinderboerderij De Blijde Wei. Op 12 juni werd de oude kip ontmanteld en werden de onderdelen naar de speeltuin gebracht. Kunstenaar Danny van Walsum is druk bezig met het vervaardigen van een nieuwe kip. 

Peter Buisman stuurde dit bericht over de geliefde oude kip. Over hoe het beestje eerst door de ambtelijke molen heen moest voordat er mee gespeeld kon worden:

‘Het was zo’n goed idee waar iedereen blij mee was. Een nieuw leven voor de oude Ommoordse Kip, nu in de Speeltuin Ommoord. Ambtelijke molens leken roet in het eten te gooien. Er kwam eind juni ineens een groot hek om de Kip te staan. Er moest eerst een keuring plaatsvinden. 

Lees verder onder de foto.

De keurmeester van een gerenommeerd instituut werd gevraagd en vond eind juli een leeg plekje in zijn agenda om naar Ommoord af te reizen. Hij controleerde of aan alle regeltjes was voldaan en keek er een beetje gegeneerd bij. 

Dat de Kip niet gevaarlijk was kon iedereen van een kilometer afstand wel zien, maar goed, regels zijn regels. Er ontbrak nog wel iets aan de Kip, een serieplaatje van de fabrikant. Nou heeft een kunstwerk geen fabrikant, maar een plaatje bij Hubo was snel besteld. Een serienummer ook geen probleem. De Ommoordse Kip is van 1983 en er is maar één Ommoordse Kip. Dus serienummer 1983-001. 

Lees verder onder het filmpje:


Nu voldoet de Kip aan alle regels van de het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen. Iedereen blij. De Kip vooral. Zij stond 38 jaar bij de Kinderboerderij met een kale nek, zonder serieplaatje. Het voelt nu als een Olympische medaille voor de Kip. Met een paar stoere vaders haalden we afgelopen de zondag de hekken weg. De Kip is weer vrij en helemaal blij in de speeltuin Ommoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant