Expositie Remastered. Foto: Jaap Beyleveld.
Expositie Remastered. Foto: Jaap Beyleveld.

Van Pleinbioscoop tot Theater Zuidplein: dit zijn de tips voor komende week!

Algemeen 211 keer gelezen

Culturele instellingen zijn weer open onder bepaalde voorwaarden. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.


Pleinbioscoop
Pleinbioscoop Rotterdam gaat dit jaar door! Van woensdag 11 t/m zondag 29 augustus kun je weer negentien zomeravonden genieten van films in de buitenlucht. Samen met LantarenVenster organiseren ze deze speciale editie, die voor de tweede keer zal plaatsvinden op de kop van de Wilhelminapier, voor Hotel New York. Kijk voor het gehele filmprogramma
op www.pleinbioscooprotterdam.nl. Vanaf €8.



Expo: Remastered
Geniet van een digitale audiovisuele experience bij het gloednieuwe museum Remastered! Tijdens een 60 minuten durende experience ontdek je o.a. een watervaldeur en vaar je mee onder de wolken. Ook bewonder je oude Hollandse meesterwerken van Vermeer, Van Gogh, Bosch & Rembrandt die digitaal zijn bewerkt door de makers van nu. Boek je ticket en tijdslot op www.remastered.nl. Entree €24,50.


Yogales Kundalini
Begin je dag vol energie en maak kennis met de yogastijl Kundalini. Op zondag 15 augustus verzorgt Gyanjot Jan Bonjer van Centrum Mudra een yogales in het teken van de ademhaling. Je hebt de mogelijkheid om je eigen yogamatje mee te nemen maar je kun er ook eentje huren voor €3 of kopen voor €15. Cash en gepast betalen is gewenst. Meer info vind je op www.schouwburgpleinrotterdam.nl.


Jeugdfilms bij de bieb
In de zomervakantie kun je in de Centrale Bibliotheek genieten van vermakelijke films gebaseerd op kinderboeken. Kom en geniet van onder meer Paulus de Boskabouter, Bolke de Beer, Winnie de Poeh en Alice in Wonderland. Vrijdag 13 augustus draait de film Het Jungleboek (6+). Ontdek het gehele filmaanbod op www.bibliotheek.rotterdam.nl.


Remix Rotterdam
In Remix Rotterdam worden de collecties van Museum Boijmans Van Beuningen en het Wereldmuseum bij elkaar gebracht in een unieke mix. Vier typen ontmoeting staan in de expositie centraal: universele en artistieke ontmoetingen, handelsontmoetingen en (post-)koloniale ontmoetingen. De tentoonstelling is nog t/m zondag 9 januari 2022 te zien in het Wereldmuseum. Boek je ticket en tijdsslot op www.wereldmuseum.nl. Vanaf €6.

Film: Water Lilies 
Op zondag 15 augustus geniet je bij Roffa Mon Amour bij AVL Mundo van de film Water Lilies. Een coming-of-age film over jonge meiden van het synchroonzwemteam in de buitenwijken van Parijs. De ultieme zomerfilm over onderwaterdans en tienerliefde. Geregisseerd door de director van Portrait of a Lady of Fire. Scoor je ticket op www.roffamonamour.com. Vanaf €4,75.


Buitenplaats Brienenoord
Tussen het weelderige groen op het Eiland van Brienenoord schuilt Buitenplaats Brienenoord. Een zelfgebouwde ontmoetingsplek in Rotterdam-Zuid. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Je kunt er onder andere genieten van een hapje en een drankje, nieuwe mensen ontmoeten en er is een natuur- en cultuurprogramma. Kijk voor meer informatie op www.buitenplaatsbrienenoord.nl. Gratis toegankelijk.



Rondleiding Theater Zuidplein
Ook zo benieuwd geworden naar het vernieuwde Theater Zuidplein? De medewerkers van het theater geven op zaterdag 14 augustus een exclusief inkijkje in het nieuwe pand. Je komt op plekken die je als bezoeker normaal gesproken niet ziet. De rondleiding is in kleine groepjes. Scoor je ticket op www.theaterzuidplein.nl. Entree €3,50.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Pleinbioscoop Rotterdam. Foto: Jan de Groen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant