O. Festival. Foto: Salih Kilic.
O. Festival. Foto: Salih Kilic.
Uitagenda Rotterdam

De leukste tips voor komende week op een rijtje!

Algemeen 250 keer gelezen

Culturele instellingen zijn weer open onder bepaalde voorwaarden. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.



Maanlichtconcert
Op zaterdagavond 21 augustus staat Het Park in het teken van het Maanlichtconcert, het openingssalvo van het Weekend van de Romantische muziek. Liefhebbers van klassieke en romantische muziek worden getrakteerd op muziek van onder anderen sopraan Laetitia Gerards, bariton Henk Neven, gitarist Eric Vaarzon Morel en pianist Thomas Beijer. Koop je ticket op www.weekendvanderomantischemuziek.nl. Entree €27,30.


Kleintjeskunstfestival
Ga samen met jouw kleintje naar het Kleintjeskunstfestival (0-5) op woensdag 25 augustus bij SKVR. Verwacht een twee uur durend programma met onder andere muziek en dans. De docenten begeleiden jullie bij creatieve en muzikale opdrachten die je samen met je kind kunt uitvoeren. Ook is er een bioscoop met een selectie animatiefilms uit het kleuterprogramma van IFFR en je kan deelnemen aan een meespeelvoorstelling. Kijk voor meer informatie op www.skvr.nl. Entree €15.


Jeugdfilms bij de bieb
Deze maand kun je in de Centrale Bibliotheek genieten van vermakelijke jeugdfilms gebaseerd op kinderboeken. Kom en geniet van onder meer Paulus de Boskabouter, Bolke de Beer, Winnie de Poeh en Alice in Wonderland. Op maandag 23 augustus draait de film Pim en Pom, het grote avontuur. Deze jeugdfilm is geschikt voor alle leeftijden. Benieuwd naar het gehele filmaanbod? Kijk dan op www.bibliotheek.rotterdam.nl. Gratis toegankelijk.


O. Festival
Bij O. Festival, de nieuwe naam van Operadagen Rotterdam, kun je dit jaar genieten van een veelzijdig programma. Verwacht performance, electropop, smartlappen en streetculture. Er zijn van maandag 23 t/m zondag 29 augustus meer dan 65 voorstellingen te zien op 25 locaties in Rotterdam waarbij de focus ligt op avontuur, talentvolle makers en het mixen van genres. Check het programma op www.o-festival.nl. Vanaf €7,50.


Summer of Soul
Deze documentaire is een muziekfilm, maar toont ook historische beelden, gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde: het Harlem Cultural Festival, gefilmd in 1969. Na die zomer zijn de beelden nooit meer vertoond – tot nu. Op donderdag 19 en vrijdag 20 augustus kijk je in LantarenVenster naar nooit eerder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone en Stevie Wonder. Koop je kaartje op www.lantarenvenster.nl. Entree €10,50.


Avondtorenbeklimming
Op vrijdag 20 augustus is het mogelijk om de toren van de Laurenskerk in de avonduren te beklimmen. Een gids vertelt je tijdens de klim het verhaal van de toren, waarna je na ruim 300 treden wordt beloond met het mooie uitzicht over het centrum van Rotterdam. De rondleiding duurt 60 minuten en is geschikt voor het hele gezin. Check www.laurenskerkrotterdam.nl voor meer informatie. Entree €6.



Nous’klaer at Keilecafe
Platenlabel Nous’klaer host op zaterdag 21 augustus de gehele dag het terras van Keilecafe. Beyun, Black Cadmium, Eversines, Kems Kriol, Lawrence Le Doux, Mary Lake en Oberman verzorgen de muziek. Dus trek die dansoutfit maar uit de kast, want dansen is toegestaan. Let op: voor toegang tot dit evenement heb je een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs nodig via de CoronaCheckApp. Tickets zijn verkrijgbaar op www.keilecafe.nl. Entree €16.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Kleintjeskunstfestival bij SKVR.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant