Afbeelding
Foto: Rosa Quist

Operafestival organiseerde maar liefst tweehonderd coronaproof voorstellingen in één week

Algemeen 149 keer gelezen

Rotterdam - Tweehonderd voorstellingen en concerten op 22 locaties in één week. Dat heeft festival O. op een coronaveilige manier voor elkaar gekregen. En het is tot grote tevredenheid van de organisatie verlopen. Het festival trok 7500 bezoekers.

Artistiek directeur Guy Coolen: “Op de laatste dag van O. kwam een bezoeker naar mij en ze vertelde dat ze al tien jaar naar ons festival komt. Ze vroeg me wat we gedaan hebben dit jaar om het festival zo veel meer energie te geven... Wat we de voorbije week meemaakten was precies dat. Veel nieuwe locaties, partners en formats én een enthousiast publiek dat ons samen met onze artiesten een fantastisch festival bezorgden!”

 In deze lastige dagen voor festivals en evenementen lukte het om een volledig coronaproof programma op te zetten binnen de 1,5 meter realiteit. Met unieke locatievoorstellingen en spannende concerten in Rotterdamse zalen, van jonge artiesten en meer bekende namen. Onverwachte muzikale combinaties, films, pop-ups en late night shows. Het festival eindigt op zondagavond met een Late Night Lullabies concert van Lisette Ma Neza en pianist Neil Akenzua.

Op het programma stonden meer dan 65 producties waaronder een aantal nieuwe formats zoals First Dates waarbij artiesten uit verschillende muzikale werelden voor het eerst op een podium stonden wat veel bijzondere momenten opleverde. Ook nieuw dit jaar was O. Lab waarin bezoekers getuige konden zijn van works in progress.

Tijdens O. beleefden verschillende producties hun première waaronder Antropoceen, de musical van Club Gewalt op het dak van de Hofbogen. De wandelvoorstelling Quarantaine Eiland van O. en Opera2Day was tijdens O. dagelijks negen keer te zien. In de nieuwe festivallocatie Theater Zuidplein stond ICONS, een ode aan vijf legendarische zangeressen geïnspireerd door persoonlijke verhalen van fans en liefhebbers. AVL Mundo vormde een festival-in-een-festival met dagelijks meerdere voorstellingen en een filmprogramma. Het festival opende met de operafilm Ring of Resilience van Arlon Luijten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant